Zaterdag 7 september 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

We hebben de vraag gekregen om om 7 uur een boot los te maken, daarom zijn we extra vroeg opgestaan om direct daarna door te kunnen varen naar de bakker. Het is nog een beetje schemerig als we ons aankleden en op de andere boot is nog geen licht te zien. We weten, dat sommige mensen 7 uur afspreken en dan ook echt om 7 uur weg willen, zo is hun planning. En de mensen van deze boot hebben een paar keer gezegd dat ze vroeg willen varen. We zijn een paar minuten voor 7 bij de boot, alles is donker en het luik voor de ingang is dicht. We kloppen op de achterkant, maar er komt geen reactie. Frans vaart ons rondom de boot en bij verschillende raampjes kloppen we nog maar een keer op de romp en we wachten nog maar een paar minuten aan de achterkant. Ineens verschijnt meneer terwijl hij nog aan het aankleden is, die roept dat ze in 10 minuten gaan vertrekken. Hij vindt dat we de achterlijn alvast los kunnen gooien. Dat hadden wij ook al bedacht, maar we wilden dat niet doen zonder dat er iemand aan dek is. Ook mevrouw verschijnt en roept dat ze gereed zijn om te vertrekken. We hebben de beschermhoes bij de lijnen bij de boei al naar beneden getrokken en nu kunnen ze het verder zelf. Gewoon verslapen dus, dat komt er van als je zo heerlijk rustig op een Mooringfield aan een boei ligt.

Voor de lunch brengen we mensen naar een restaurant in Mazzaro, dat ligt 2 baaien verder naar het noorden. Het is een gezin met 2 jonge kinderen, die het geweldig vinden in de grote RIB. In de baai is geen kade of steiger, Frans duwt de boot zo ver mogelijk het strand op. Als we hen wegbrengen is de zee redelijk rustig, er zijn wel wat golfjes maar het gaat prima. Als we hen 2 uur later ophalen is het een stuk onrustiger en er zijn flinke golven. De kinderen vinden het prachtig als de RIB van zo’n golf af surft. Moeder vindt het minder leuk en ik houd er ook niet van. Het is fijn dat het licht is, in de avond als het donker is en je ziet veel minder, dan is het echt onprettig. De baai in moeten we altijd tussen allemaal kleine bootjes door en opletten op rotsen in het water, dat is moeilijker dan nu overdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *