Zondag 29 september 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

We hebben ons eigenlijk ingesteld op een rustige zondag, maar dat pakt heel anders uit, de boten die hier vannacht hebben gelegen maken niet direct aanstalten om te vertrekken. We brengen alleen van een grote catamaran 3 mensen naar de kant die terug gaan naar Australië, ze weten niet precies waar de bushalte is en dat is ook moeilijk uit te leggen. Daarom loop ik met ze mee om de weg te wijzen. Ze zijn wat nerveus en we komen 50 minuten voor de vertrektijd aan bij de halte, maar ze zijn blij. Ze gaan vanmiddag pas om 3 uur vliegen, maar hun vrienden van de catamaran moeten vandaag nog 10 uur varen voor ze op de volgende ligplaats zijn. Daarom willen ze niet te laat van de boot af, er is tijd genoeg om op het vliegveld te komen. Ze doen er 36 uur over om thuis te komen, en dan mopperen wij wel eens dat we geen rechtstreekse vlucht naar Nederland hebben en 3 of 5 uur in Milaan moeten wachten.

Ik geniet nog even op de kant van een terrasje en koffie en als Frans me komt ophalen zijn de eerste dagjesmensen al aangekomen. In de loop van de middag komen er nieuwe boten bij voor de nacht, op een gegeven moment begint het helemaal een beetje ‘vol’ te worden. Niet echt natuurlijk, want het is echt het einde van het seizoen, maar het is voor een zondagmiddag in de laatste week van september redelijk druk. En nu is het 19.00 uur en gaat Frans de eerste mensen al weer terug halen van hun uitstapje naar Taormina. Het is al weer helemaal donker, de dagen worden steeds korter. De temperatuur is nog steeds heerlijk, overdag echt warm, en ‘s avonds echt maar een beetje koeler. Alleen sommige avonden is het vochtiger, daaraan merken we dat het bijna oktober is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *