Maandag 30 september 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

We worden al heel vroeg uit bed gebeld. Er zijn drie Russische dames die om 7 uur al naar de kant gebracht willen worden. Ze gaan in de baai die iets noordelijker ligt naar het strand en dan in de loop van de dag met de trein naar Syracuse. De vier anderen gaan zeilen en willen op tijd vertrekken, daarom gaan die drie al van boord. Als Frans ze onderweg vraagt of ze niet van zeilen houden, vertellen ze dat ze mee gedaan hebben aan een zeilwedstrijd en er nu even genoeg van hebben. Prima allemaal, maar voor ons begint de dag daarom wel erg vroeg, terwijl we dachten een beetje uit te kunnen slapen. We gaan zwemmen als Frans terug is, maar hij roept me terug als ik pas een-derde van mijn zwemrondje heb gedaan. Er drijft vuil de baai in, het komt onze kant op, ik zwem snel terug. Het is niet vreselijk ernstig, het lijkt gras en aarde van de kant, maar je weet nooit wat er tussen hangt. Toch maar beter even aan boord blijven. Na ons ontbijt haalt Frans Igor op, die vandaag niet werkt op het mooringfield. Hij zal samen met zijn vriendin en de eigenaar van de trimaran naar Syracuse zeilen. De trimaran is hier al eerder een paar keer geweest en ligt nu een paar dagen om nog wat technische zaken in orde te maken. De eigenaar zou alleen moeten zeilen, maar heeft nog niet veel ervaring met deze boot. Frans zet Igor af en komt mij ophalen, ik mag even aan boord kijken van de trimaran. Het lijkt van buiten zo’n kleine boot, maar binnen is het veel groter dan verwacht. Leuk om het een keer te zien. Frans en ik gaan van boord en gooien de boot los van de boei. We hebben gevraagd om direct de zeilen te hijsen zodat we van het begin af aan foto’s kunnen maken. Als de zeilen op staan vaart de boot direct met 6 knoop weg, we moeten nog aardig gas geven met de RIB om ze bij te houden. We varen er een paar keer om heen en Frans maakt een filmpje als ik een serie foto’s heb gemaakt.

De eigenaar heeft nog geen foto’s met zeil en terwijl ze nog onderweg zijn sturen we alles op via internet. 8 uur later horen we dat de trimaran is aangekomen. Morgen zal Igor wel enthousiaste verhalen hebben, die was al weken aan het azen op een tripje met die boot.

Wij hebben verder een heel rustige dag, twee boten gaan weg en van de derde boot gaan de mensen naar Taormina. George komt in de loop van de dag en samen met Frans probeert hij nog een paar boten te overreden om aan een boei te komen liggen. Helaas hebben ze vandaag niet veel succes. En zo komt het dat we nu nog maar met één andere boot hier vannacht zullen liggen. In de verte zijn de lichtjes te zien van Giardini en Taormina. Om ons heen veel lichtjes van kleine vissersbootjes en verder is het heel donker.

We dachten gisteren nog dat we de hele week zouden blijven, maar vandaag worden de plannen al weer bijgesteld. Woensdag halverwege de dag zal de wind toenemen en donderdag wordt een erg slechte dag met wind en golven. We denken nu dat we woensdag terug gaan naar de haven van Riposto. Waarschijnlijk begint deze week nu toch echt de herfst en is het afgelopen met het mooie zomerweer. We kunnen het ons bijna niet voorstellen, want ook vandaag was het weer heerlijk warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *