Dinsdag 1 oktober 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

Om half 7 maakt Frans de buur-boot los, hij maakt een mooie foto, de zon komt net nog niet boven de rotsen uit. Hij stuurt later de eigenaar van de boot de foto op, we zullen hem hier plaatsen.

Ik signaleer alleen dat de wekker gaat en heb niet eens meer gehoord dat hij de motor van de RIB start. Om 9 uur staan we op en beginnen de dag. We zijn nu helemaal alleen hier op het mooringfield en de hele ochtend komt er niemand, die we kunnen strikken voor een boei, de baai binnen. Igor komt halverwege de ochtend met mooie verhalen over zijn tocht van gisteren met de trimaran. Het is een supermooie dag geweest met aan het eind een ontmoeting met en school dolfijnen en twee walvissen met kleintjes. Tja, als we dat horen zijn we altijd een beetje jaloers.

Het blijft de hele dag erg rustig en pas na vijf uur komen er wat boten langs. Frans probeert een paar keer om ze aan een boei te krijgen maar het lukt niet. George is inmiddels met Igor ook rond aan het varen in zijn RIB en ook zij hebben geen succes. We hebben nog wel een reservering voor vannacht van een huurboot met Poolse zeilers, maar als ik dit typ zijn die nog niet binnen. Op de computer kunnen we zien, dat er nog 3 catamarans in aantocht zijn, maar of we die kunnen strikken is nog de vraag. En inderdaad, de boot met Polen vaart rechtstreeks door naar de Ionische eilanden en de catamarans geven de voorkeur aan hun anker.

Morgen gaan we halverwege de dag terug naar de haven in Riposto. Er komt sterke stroming en deining en het gaat regenen. Dat laatste is niet het probleem, maar golven en deining daar hebben we een hekel aan, dat is niet comfortabel. Donderdag en misschien vrijdag is er ook nog veel regen en een beetje wind. De duiker komt vanaf morgenmiddag om boeien los te maken van de grote betonblokken. Als er het weekend nog boeien liggen en het weer knapt wat op, gaan we misschien nog terug voor 2 dagen. We wachten het af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *