Donderdag 3 oktober 2019. In de baai bij Taormina, Sicilië.

De nacht is wat onrustig, ik sta een paar keer op om buiten te kijken. Er is een paar uur lang buiten op zee veel bliksem te zien. Het wordt daar dan helemaal licht en een paar seconden later weer heel erg donker. We hebben weinig wind en niet veel golven, wel is er hele sterke stroming. Het vreemde is dat het hele grote draaikolken geeft en daardoor maakt de boot een beetje schokkerige bewegingen. Dat komt ook doordat we aan de voorkant aan een boei liggen en aan de achterkant met een lange lijn ook aan een boei. De boot kan daardoor niet vrij bewegen maar volgens mij zou dat het nog erger maken. Het is ook alsof het in het donker heftiger is, dan dat we dit overdag hebben met stralende zon.

Frans en George studeren vandaag diverse malen op de weerberichten om uit te vinden wat wij het beste kunnen doen: blijven we of gaan we naar de haven in Riposto. De voorspelling voor de komende 24 uur is al weer anders dan gisteren, en vandaag is het heel ander weer dan we de afgelopen dagen dachten. Er is een feestje vanmiddag op het mooringfield van een bedrijf dat hier vaak met een catamaran met gasten komt om een middag te zwemmen. Ze zijn nu met 2 catamarans met totaal 40 gasten van een Belgische bedrijf. Een aantal van hen zwemt eerst en daarna is er drinken en een buffet. Het feestje zou volgens de voorspelling totaal in het water vallen en we hoopten al dat ze nog een alternatief hadden voor deze middag. Maar wonder boven wonder is het zonnig, een klein beetje wind en weinig deining. Lekkere muziek schalt over het water, er zijn geen andere boten dus niemand heeft er last van. Ze vertrekken om 18.00 en dan is het mooringfield weer van ons.

Frans en George hebben het een paar keer geprobeerd, maar geen enkele boot die langs komt wil hier vannacht komen liggen, de boten van afgelopen nacht zijn vertrokken. Op de twee catamarans met feestende mensen na, zijn we hier nu alleen. Dat zal wel zo blijven voorzien we.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *