Dinsdag 15 oktober 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans wil vandaag kijken waarom onze televisie het gisteren ineens niet meer deed. En ik heb er direct een tweede klus bij bedacht, hij maakt een lichtstrip ter hoogte van het zitgedeelte in de boot, zodat we wat meer licht hebben bij de tafel. Eerst checkt hij alle aansluitingen van de televisie, maar hij kan niets ontdekken. En dan ineens doet de tv het weer, misschien was er gisteren een slechte antenneverbinding. Gelukkig doet ie het weer, we hebben na een half jaar televisie-loos-tijdperk altijd even de behoefte om weer gewoon het nieuws te kijken en mooie natuurprogramma’s, die ze hier uitzenden. Al met al heeft het wel een uur geduurd en ik besluit naar de supermarkt te gaan. Het is de eerste keer na de zomer dat ik op de fiets met mijn rugzak onderweg ga. Het is erg warm, het lijkt wel midden in de zomer. De heuvel op valt niet mee, maar het is goed om weer een beetje te trainen. De rugzak is weer vol en zwaar, de terugweg is gelukkig bergaf. Ik moet een beetje wennen aan al het verkeer om me heen. Na al die maanden op het mooringfield, en alleen af en toe een stuk auto rijden, is het vreemd om weer te fietsen. De rijstijl van de Sicilianen is in de auto al moeilijk te volgen, maar als je op de fiets zit houden ze helemaal geen rekening met je. Ze zijn ook helemaal niet gewend aan fietsers en doen onbegrijpelijke dingen. Ze slaan ineens af, ze toeteren als ze naast je rijden zodat je bijna van de fiets valt en als het ze echt dwars zit roepen ze ook nog uit de auto naar je. Maar goed, ik stap af en toe af met mijn zware rugzak en als de kust veilig is rijd ik verder. Heelhuids kom ik bij de boot aan. Frans heeft de lichtrail gemonteerd, nu schijnt de zon nog, we zijn benieuwd hoe het vanavond uitziet als het donker is. We zitten nog even buiten en gaan dan naar binnen, want ondanks het prachtige weer overdag wordt het toch vroeg donker en wat kouder. Het licht ziet er super uit, Frans kan weer een klusje van de lijst strepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *