Woensdag 16 oktober 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is vandaag nog steeds heerlijk zonnig, het lijkt op zomer. Shirtje en korte broek aan alsof het juli is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, want in juli is het vaak zo warm, dat je niets kan doen en al helemaal niet midden op de dag. Maar nu genieten wij van de heerlijke temperatuur en het super weer, terwijl het half oktober is.

Frans gaat nog een paar uur klussen in de garage doen, en ik ‘klus’ op de boot. Ondanks het mooie en warme weer begin ik toch wat kleding uit te zoeken. Omdat we alles in plastic boxen hebben zitten in een achterhut, moet ik eerst wat losse- en veel gebruikte spullen uit de hut halen om er bij te kunnen. Bijna alle zwemspullen kunnen worden opgeborgen en ik zoek de sportspullen uit. Dat zit allemaal in de achterste boxen, waar ik alleen bij kan als ik een gedeelte uitruim. De heel zomerse kleding kan ook al in de boxen en dunne truien zijn misschien binnenkort nodig, die komen wat voor aan. Omdat het zulk mooi en warm weer is nu, blijkt dit toch een warme bezigheid. Ik kom allerlei spullen tegen, die we al drie jaar niet meer gebruiken en ik wacht tot Frans terug is met weg gooien. Hij zegt natuurlijk: dat kan toch best in die boxen? Maar nee, we moeten echt een beetje opruimen. Soms kom ik spullen tegen waarvan ik het bestaan al niet meer wist. Dat is het gevaar als je alles in boxen pakt, je komt het niet meer tegen. Het blijft op de boot altijd een beetje worstelen met de ruimte en als je er op woont heb je veel spullen nodig. Aan het eind van de dag heb ik toch een paar vuilniszakken gevuld en alles weer geordend. We sluiten de dag af met een uurtje buiten zitten in de laatste zonnestralen. Als de zon achter de bergen is verdwenen wordt het wat frisser en verhuizen we naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *