Vrijdag 18 oktober 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Na de koffie gaat Frans nog een paar uur nar de garage om wat aan ‘zijn projecten’ te werken. Hij probeert voor George nog steeds een oplossing te vinden voor de grote onderwaterboei die hij enige tijd geleden maakte. Die boei moet de ketting die aan het betonblok vast zit, omhoog houden, zodat hij niet over het beton schuurt. Ze hadden van alles bedacht en berekend en toen ze hem testten op het mooringfield, bleek dat hij vol liep met water. Frans heeft hem open gezaagd en kan nu zien dan het binnenste van de boei zich niet heeft gehecht aan de buitenwand en daar is water tussen gelopen. Ook is hij bezig met de elektrische buitenboordmotor, die hij kreeg van Cam en Vikkie van de trimaran, die hij in het begin van het zomerseizoen heeft omgevaren van Portopalo naar het mooringfield. Cam is bijna de hele zomer in de buurt van het mooringfield geweest, er moesten wat technische problemen worden opgelost voor ze verder konden. Cam had een elektrische motor van het merk, dat Frans graag wilde kopen. De motor was alleen kapot. Frans heeft er op het mooringfield al wat aan gesleuteld en had hem ook opgeladen zodat hij hem kon proberen achter op de grote rib. De motor liep een paar minuten en toen was hij leeg. Nu weet Frans dat de batterijen niet goed meer zijn. Maar die kan hij er niet uit krijgen, ze zitten ingegoten. Daarom moet het hele onderdeel vervangen worden en niet alleen de batterijen. Hij geeft het nog niet op en zoekt nog naar een goedkope oplossing.

Na zo’n lange tijd op het water hebben we zin om morgen met de auto de bergen in te gaan en iets meer te zien van het binnenland. George gaat met de camper weg vanaf vandaag en wij kunnen de gewone auto lenen. We gaan aan het eind van de middag langs de supermarkt om wat proviand in te slaan voor de komende twee dagen. We weten uit ervaring dat in de bergen heel weinig plaatsen zijn waar je iets te eten en drinken kunt kopen. We weten wel waar we ongeveer naar toe gaan en hopen iets noordelijker in het binnenland in een plaatsje te kunnen slapen, zodat we twee dagen daar rond kunnen kijken en niet naar Riposto terug hoeven morgenavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *