Vrijdag 25 oktober 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We waren gisteren al gewaarschuwd en als we wakker worden klopt de voorspeling: het regent! Het is helemaal een beetje vreemd na al die weken in september en oktober dat we zulk mooi en warm weer hadden. Wel waren er af en toe buien, maar op een paar uitzonderingen na waren het soms niet meer dan 10 spetters, die al verdampt waren voor ze de warme grond bereikten. Maar nu is het echt. Dikke druppels horen we op de boot vallen, er is geen noodzaak om vroeg op te staan. Als we echt vinden dat we er uit moeten, ontbijten we eerst. Het lokt helemaal niet om onder de paraplu naar het douchegebouw te lopen, maar daar moeten we wel aan geloven in de loop van de ochtend. Het is grauw en donker als we terug komen aan boord en de schemerlampjes gaan aan. We horen af en toe onweer en zien een paar keer bliksem in de lucht. Soms beweegt de boot wat, dan komt er kennelijk een beetje deining de haven binnen. Ik heb me voorgenomen om niet de kachel aan te doen. Door de hoge vochtigheid en het dalen van de temperatuur wordt het kil in de boot. Dan maar een trui aan, want de thermometer geeft 22 graden aan, die kachel gaat echt niet aan. Frans vertrekt naar de garage, hij heeft nog wat te doen en George is daar voor de laatste dag. Die vertrekt morgen voor een paar weken met de camper naar Toscane.

Ik heb koude handen en voeten, maar ik doe de kachel niet aan, misschien komt het ook omdat wij alleen warmte gewend zijn en het daarom sneller koud hebben. Om 15 uur wordt het plotseling licht in de lucht, er zijn nog steeds stevige buien. Pas om 18 uur wordt het droog. We waren van plan om morgen en zondag twee dagen weg te gaan, maar gezien de voorspelling blijven we liever in Riposto. Het zal het weekend bewolkt blijven en zondag weer regenachtig. En om de hele dag in de regen in de auto te zitten en niet lekker te kunnen wandelen in de streek waar we naar toe willen, daar is niets aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *