Zaterdag 26 oktober 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is vandaag niet zo’n slechte donkere dag als gisteren. Het is wat lichter in de lucht en het regent niet constant, maar er komen af en toe wel buien over ons heen. We hebben vandaag niet veel bijzonders te doen en zijn eigenlijk in afwachting van het vertrek van George met de camper. We mogen in de tijd dat die weg is de auto gebruiken, die hier altijd op het haventerrein geparkeerd staat. Frans gaat naar de garage om nog wat te klussen. En hij heeft een afspraak met George en een collega van het mooringfield om een RIB in de winterstalling te plaatsen. In de garage heeft Frans een soort hijskraantje gemonteerd aan een balk, zodat de zware dingen en b.v. de RIB van de trailer getild kan worden. In de winterstalling van deze RIB is dat natuurlijk niet en moeten ze dat met een paar mensen samen doen. Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal goed. Dat is het laatste ding van het mooringfield wat nog op zijn plaats gezet moest worden, nu is alles klaar en het seizoen echt afgelopen. Als Frans terug naar de boot komt om te lunchen is hij nog niet binnen of George belt al weer. Die moet voor hij vanmiddag vertrekt een papier invullen met het nummer van zijn marifoon. Daarvoor moet die van de wand afgeschroefd worden en hij heeft geen schroevendraaier. Frans loopt terug naar de boot met een serie schroevendraaiers, het blijkt nog niet eenvoudig, maar het lukt. Dat wordt nog wat als Frans hier niet is en George moet iets doen waar gereedschap bij nodig is. Uiteindelijk vertrekken George en Donatella aan het eind van de middag, zij zullen nog oversteken bij Messina naar het vaste land en daar vannacht blijven tot ze morgen weer verder rijden richting Toscane. Wij hebben nu de auto en doen wat boodschappen aan het begin van de avond. Dat doen we nooit op zaterdag en het valt op dat het overal enorm druk is. We moeten naar twee supermarkten en op beide parkeerterreinen is het moeilijk een plaats te vinden. Ook op de terugweg is het op de weg druk, het is moeilijk om tussen de hele stroom auto’s de weg weer op te draaien als we klaar zijn in de winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *