Dinsdag 29 oktober 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans gaat vandaag verder met zijn automatiseringsklus, hij is nog steeds bezig om een verbinding te maken met de navigatiecomputer. Het vordert gestaag, maar het is een hele klus. We gaan samen naar de garage, Frans ruimt een beetje op en heeft nog een paar technische dingen te doen. Ik zoek wat winterkleren op, we stallen altijd wat truien en jassen daar als de zomer begint. Nu het heel langzaam ook hier wat koeler wordt, vooral in de avond, hebben we warmere kleding nodig. We gaan morgen voor een week naar Nederland en ook daarom moeten we de truien te voorschijn halen. Ik heb altijd een beetje problemen met het inpakken van een koffer voor een heel ander klimaat, maar we hebben zo veel berichten uit Nederland ontvangen over het herfstige weer. Het is alleen morgenochtend vervelend, als we een trui en de dikkere jas aan moeten. Normaal gesproken lopen we dan in een half uur berg-op naar het station in Giarre in de dikke kleren terwijl de zon schijnt en we 22 graden op de thermometer zien onderweg. Doordat we beiden een koffertje en kleine tas hebben, is het lastig om de jas in de bagage te stoppen. Maar morgen hebben we daar allemaal geen last van, want we kunnen met de auto van George naar het vliegveld. Dat is ook gemakkelijk voor de terugweg volgende week, niet met de trein en de bus scheelt een heleboel tijd en is veel gemakkelijker natuurlijk.

Door ons vertrek is dit het laatste blog. Halverwege volgende week zijn we terug van ons familiebezoek en berichten we weer over ons leven in Riposto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *