Vrijdag 8 november 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Na een heerlijke week in Nederland zijn we weer terug op de boot in Riposto. We spraken veel familieleden, bezochten kinderen en kleinkinderen en een aantal vrienden. Het was gezellig en nu zijn we ook weer blij aan boord te zijn. Gisteren hebben we de koffers uitgepakt, we hadden zoals gewoonlijk diverse kilo’s meer mee op de terugweg, dan toen we naar Nederland gingen. We moeten altijd even langs de drogist voor onze vertrouwde merken en vitamines. Frans is zich te buiten gegaan aan de aanschaf van diverse spullen voor de boot. En ik ga altijd even langs AH om wat spullen te kopen, die we hier niet kunnen krijgen.

En nu is alles weer schoon en opgeruimd. Frans heeft inmiddels een nog langere lijst met grote en kleine klussen, dan toen we weg gingen. Daarom start hij direct vandaag en maakt gebruik van het prachtige weer. Het is zonnig en windstil en er valt geen regen. Hij haalt de zonnepanelen van de bimini af. Eigenlijk kan hij ze niet goed schoon maken als ze op de bimini liggen en dat is na twee winters en twee zomers goed te zien. Ze zijn dof en de opbrengst was afgelopen zomer minder dan er voor. Als ze er af zijn zien we een barstje in één van de panelen, het heeft door harde wind veel te lijden. De stof is op bepaalde plekken zwart van het Etnagruis, vooral waar het water zich verzamelt onder de panelen. We zullen vragen of het bedrijf, waar de bimini gemaakt is, het kan reinigen. Daarna zetten we de wintertent op. Het is nog een hele klus terwijl de temperatuur is opgelopen tot 24 graden. We hopen dat we op zonnige dagen in de wintertent buiten kunnen zitten, het wordt er meestal lekker warm. Terwijl, nu de zijkanten nog open zijn, het er ook al 29 graden is.

De zonnepanelen gaan naar de garage waar we ze neer kunnen leggen, zodat Frans ze schoon kan maken en de aansluitingen kan controleren. Dan blijven ze daar tot volgende zomer als we ze weer nodig hebben en de wintertent afbreken.

Aan het eind van de middag proberen we natuurlijk nog even uit, of we er inderdaad lekker zitten. Normaal gesproken zouden we al binnen zitten, maar nu halen we zelfs een lamp om nog even langer buiten te kunnen blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *