Zondag 10 november 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We gaan vroeg onderweg naar het Zweedse woonwarenhuis, zodat we daar, voor ons rondje shoppen, lekker kunnen ontbijten. We denken dat we een half uur te vroeg zijn, het is al behoorlijk druk op de parkeerplaats. Dan blijkt dat de koffiecorner wel al open is en we zitten daar heerlijk tot we de winkel in kunnen. Het is een prachtig zonnige dag en vanuit het restaurant zien we een enorme stroom mensen binnen komen. We hebben een paar dingen die we moeten zoeken, maar natuurlijk moeten we even de hele winkel zien. Als we afgerekend hebben en de spullen staan in de auto, drinken we ter afsluiting nog een keer koffie. Eigenlijk hebben we beiden geen zin om, net als de heenweg, ook terug over de snelweg te gaan. We besluiten een stuk richting de Etna te rijden. Dat hebben we nog nooit gedaan vanaf de zuidkant, waar we nu zijn. Het is een prachtig heldere dag, we hebben nog zelden zo ver kunnen kijken. Af en toe komen er wat dikke witte wolken om de Etna-top, maar de meeste tijd hebben we goed zicht op de besneeuwde hellingen en zien we donkergrijze ‘pufjes’ uit de kraters komen. Het is 25 kilometer naar het hoogste punt, waar we vandaag komen. We rijden door prachtige herfstkleuren en langs weer heel andere dorpjes dan we eerder zagen. Als we zo hoog zijn dat we door het zwarte landschap van de oude zwarte lavastromen rijden, is ook de begroeiing bijna weg en gaat de weg door het heuvelachtige maanlandschap. Af en toe stoppen we om de top van de Etna goed te kunnen zien. We hadden totaal niet bedacht dat we dit zouden doen, daardoor we hebben wel een trui bij ons, maar geen jas. Het is behoorlijk koud als we uit de auto zijn, we kunnen dan ook niet die mooie wandeling doen vlak bij de kabelbaan, waar we eerder door de sneeuw hebben gelopen. Het ziet er vanaf de weg ook nog modderig uit, we zouden ook andere schoenen aan moeten. Volgende keer maar. Nu we vaker de auto van George kunnen gebruiken, zullen we als het een mooie dag is hier zeker terug komen. We genieten van deze warme dag extra, omdat de weersvoorspellingen aangeven dat het dinsdag heel hard gaat waaien. De havenmeesters zijn overal lijnen extra aan het controleren en hebben boten op andere plekken neergelegd. Zij zeggen dat het morgen al gaat stormen, we zullen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *