Zondag 17 november 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De weersvoorspelling klopt voor vandaag, tenminste vanochtend vroeg, het regent flink zo lijkt het als we wakker worden. Het is een stevige bui en duurt enige tijd. Het is nog vroeg, we draaien ons nog maar even om, er is geen enkele reden om vroeg op te staan. Het is ook nog zondag en er zijn geen plannen voor vandaag. Als we de tweede keer wakker worden is het droog en schijnt de zon. We kunnen daarom weer lekker buiten ontbijten. We signaleren dat de buurboot van de zeilvereniging wel erg heen en weer aan het bewegen is en Frans trekt de lijnen wat aan. Zo duwt de boot ook niet meer zo erg tegen ons aan. Aan de andere kant ligt een Noorse boot, die mensen hebben wij niet ontmoet. Zij waren al weg, toen wij in oktober weer op onze winterligplaats kwamen. De boot ligt aan 2 dubbele achterlijnen, als we op de steiger lopen zien we dat er aan 1 kant een lijn is afgebroken. Frans zoekt eerst op de boot of er een nieuwe lijn te vinden is, maar alle bakskisten zijn afgesloten. Hij monteert een lijn van ons aan de buurboot, we hopen altijd dat mensen ook een beetje op onze boot letten als we er niet zijn.

Het blijft de hele dag zonnig en droog. In de middag trekt de wind heel erg aan, het is bijna erger dan tijdens de storm we zitten in de achtertent en door de zon is het tamelijk warm. We ritsen een zijkant open om wat frisse lucht te krijgen, maar met de sterke wind moet dat snel weer dicht. We waaien bijna weg. Frans gaat een paar uur naar de garage. We hebben vorige week onze zonnepanelen daar neergelegd, zodat die geen schade oplopen in de winter door harde wind. Hij poetst ze mooi schoon, er zit behoorlijk wat aanslag op van zout en wind. Volgend jaar moeten ze weer een hogere opbrengst hebben als we onderweg zijn en er volledig van afhankelijk zijn voor onze stroomvoorziening. Ondertussen komen er in de haven verschillende mensen op hun zeilboot, ze willen verder winterklaar maken en bijvoorbeeld zeilen er af halen. Dat lukt totaal niet met deze harde wind. Na een paar pogingen vertrekken ze weer. Beter om terug te komen als het wat rustiger is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *