Dinsdag 19 november 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het grauw en grijs als we opstaan, maar de temperatuur is tamelijk hoog, we zitten een paar uur lekker buiten. Dat wil zeggen, we zitten in de achtertent en dat is natuurlijk niet echt helemaal ‘buiten’. Als we af en toe naar binnen gaan blijkt het binnen kouder, dan in de achtertent. Het hele kleine beetje zon af en toe warmt de ruimte in de achtertent behoorlijk op.

George is nog op vakantie met de camper en daarom moeten wij de honneurs waarnemen op sommige boten. Er komt misschien een kijker voor de Nederlandse boot die bij George in beheer is. We gaan kijken of we misschien schoon moeten maken, maar het blijkt binnen en buiten perfect in orde te zijn. De kijker kan komen, maar we hebben nog geen bericht ontvangen. Goed om te weten dat alles schoon is, soms staan mensen ineens bij de boot en weten wij van niets. We wachten af of de kijk-afspraak door gaat, volgende week is George weer terug. Ik doe een paar boodschappen en we gaan samen naar de garage. We zullen het transportbusje van George weer terugzetten in de loods, waar die normaal staat. Frans heeft de wandplaten er uit gesloopt, die moeten vernieuwd worden. Dat zal hij samen met George doen als die weer terug is van vakantie. Als we naar de garage lopen voelen we af en toe een verdwaalde regendruppel. Vlak bij de garage begint het echt te regenen. In de garage zet ik de wasmachine aan en Frans maakt een klus af. Ondertussen horen we dat het steeds harder gaat regenen. De garage heeft alleen een heel grote metalen garagedeur, er zitten geen ramen in, maar aan het geluid van de autobanden buiten kunnen we horen dat het heel hard regent. Ik kijk af en toe en er komt een rivier naar beneden door de straat. Frans heeft heel veel hout gezaagd de afgelopen dagen, er valt voor mij dus lekker veel te stofzuigen. Verder ruim ik wat spullen op, die we deze zomer gebruikten op het mooringfield. Ondertussen wordt er weer gezaagd en kan ik weer een keer stof zuigen. Maar dan hebben we toch echt zin om terug te gaan naar de boot. Het heeft geen zin om nu het busje naar de loods te brengen, dan moeten we nog verder door de regen lopen als we terug gaan naar de boot. We lopen dus maar vanaf de garage en zijn redelijk nat als we aankomen. Met ons kacheltje en de luchtontvochter is alles zo weer droog. Het blijft regenen, geen buitje van een half uur, het regent hier direct uren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *