Donderdag 21 november 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is weer prachtig helder weer vanochtend, als we naar de Etna kijken zien we dat er al sneeuw is weggedooid sinds gisteren. Dat kan ook niet anders als er steeds nog uitbarstingen zijn waardoor er dikke wolken uit de kraters komen. Ik schreef al eerder dat de grond tot een heel eind van de kraters erg warm is. Daar begint de sneeuw direct te smelten, maar toch ligt er, van hier af gezien, nog enorm veel. Een gedeelte van de sneeuw is al grijs doordat het bedekt is door gruis. En niet alleen daar boven is gruis gevallen, ook hier beneden is op de boot te zien dat er weer een paar wolken hierheen zijn gewaaid. Niet alleen buiten ligt het, ook binnen is het te zien op de kookplaat en de tafel. Eigenlijk heel opmerkelijk, want door de wintertent over de kuip is er beslist minder lucht die binnenstroomt.

We lopen samen naar de garage waar nog steeds het bestelbusje van George binnen staat.

We hebben het idee dat George en Donatella dit weekend wel weer richting Riposto komen.

Dan moet de camper weer in de garage gestald worden. We brengen het busje naar een leegstaande loods waar nog enige spullen van George staan. Het is een oude bedrijfsloods met hoge stalen deuren bij de ingang. Frans heeft een paar weken geleden heel veel moeite gehad om de deuren open en dicht te schuiven. De laatste keer heeft hij al wat olie op de richels gesmeerd om het iets beter te laten lopen. Nu we met z’n tweeën zijn, gaat het een stuk makkelijker. Als we terug zijn op de boot drinken we koffie terwijl we heerlijk in de zon zitten. Frans gaat daarna naar de garage om verder te werken aan zijn elektrische buitenboordmotor. Hij kreeg hem van Cam van de trimaran, Frans is met hem meegevaren vanaf Portopalo naar Taormina een paar maanden geleden. Cam beloofde hem toen de motor, hij kreeg hem niet meer aan de gang. Frans heeft de batterijen getest en probeert met degenen die nog functioneren de boel weer aan de gang te krijgen. Het is een hele klus, maar het is leuk werk en het zou super zijn om de motor weer aan de gang te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *