Donderdag 28 november2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is een beetje rommelige dag vandaag. Frans gaat naar de garage om te klussen en ik zoek alle spullen en kleding bij elkaar voor ons vertrek morgen. We gaan heel vroeg onderweg naar het vliegveld in Catania. We reizen naar Dublin, waar vrienden een huwelijksfeest organiseren. We kennen hen van twee winters hier in Riposto. Ze zijn afgelopen winter getrouwd in Mexico en geven nu een feest voor familie en vrienden. We verheugen ons er op om hen weer te zien. Zij hebben de boot in Griekenland achter gelaten na de zomer, na een rondreis zullen ze hem in het voorjaar weer ophalen en dan richting Canarische eilanden varen, om van daaruit over te steken naar de Cariben. We kunnen morgen het busje van George gebruiken en dat is maar gelukkig, want de treinen rijden niet, er is weer een staking van het personeel, we kregen begin van de week al bericht dat er geen treinverkeer is. Nu weten we uit ervaring dat er dan soms toch treinen rijden, maar het is een te groot risico als we op tijd op het vliegveld moeten zijn. We komen zondagavond weer terug, maar dat is heel laat. Dan is er helemaal geen trein meer om in Riposto te komen. Daarom is dit veel gemakkelijker en zijn we van niemand afhankelijk. We vliegen morgen en zijn op tijd voor de ontmoeting met onze vrienden en een gedeelte van de gasten. Zaterdag hebben we de tijd om Dublin te bekijken, hopelijk is het redelijk weer. Om vijf uur beginnen de ceremonie en het feest. Zondag vliegen we weer terug.

Daarom zal er de komende drie dagen geen blog van ons verschijnen. Maandag brengen we verslag uit van onze reis naar Dublin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *