Maandag 2 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We hebben drie dagen geen blog geschreven omdat we een weekend naar het trouwfeest van vrienden waren. De heenreis was probleemloos, wel een lange trip met 2 keer overstappen in Rome en Amsterdam, maar we kwamen keurig vroeg in de avond aan. Vanaf 8 uur ontmoetten we onze vrienden en een aantal van hun gasten en familieleden in het centrum. Zaterdag zijn we vroeg het centrum in gelopen, het was voor ons (gewend aan het Italiaanse klimaat) wat fris, maar gelukkig droog. We bezochten een productiebedrijf van het whiskybedrijf Jameson. Heel interessant om te horen over de geschiedenis van het bedrijf, dat meer dan 300 jaar bestaat. Tijdens de rondleiding moest er natuurlijk ook geproefd worden, wat we gezien ons avondprogramma heel bescheiden hebben gedaan. Ook het gratis glas whisky na afloop hebben we aan ons voorbij laten gaan.

We maakten een lange wandeling langs de rivier en door de stad. Alles was prachtig versierd en verlicht voor de decembermaand. Omgekleed meldden we ons voor de huwelijksceremonie met daarna het feest. Het was zeer geslaagd en enorm gezellig.

Zondag zijn we op tijd onderweg gegaan voor de terugreis. Het was regenachtig en koud, er liepen heel weinig mensen op straat en winkels en horeca waren gesloten. We waren blij, dat wij zo hadden genoten van de zaterdag, die totaal anders was. Als we op de luchthaven bij de gate komen, heeft het vliegtuig 40 minuten vertraging. Er blijkt in de ochtend op Schiphol slecht weer geweest te zijn en veel vluchten zijn vertraagd. Uiteindelijk vertrekken wij twee uur later dan gepland. We hebben er een hard hoofd in of we alles gaan halen. Als we doorrekenen is de vlucht in Amsterdam al weg als we aankomen. Dat blijkt mee te vallen, want in Amsterdam is natuurlijk alles vertraagd door het weer. We hollen naar de gate en kunnen nog net in het vertraagde vliegtuig stappen. Inmiddels is het al zo laat in de avond, dat we vrezen niet verder dan Rome te komen, maar ook dat valt mee. Als we de hal in lopen roepen mensen van Alitalia ons al en geven ons snel nieuwe instapkaarten. Als we hollen gaan we het halen, er zijn nog 10 minuten voordat de gate sluit. Dat gaan we halen en uiteindelijk staan we ‘s nachts om half 1 bij de bagageband, waar zowaar ons koffertje verschijnt, dat kennelijk alles met ons heeft meegemaakt. Gelukkig zijn we vrijdag met de auto vertrokken vanaf de haven en kunnen we nu op eigen gelegenheid weer terug rijden naar Riposto, waar we om half twee aan komen.

Vandaag is weer een ‘gewone’ dag. We moeten een beetje bijkomen van het geweldige weekend. We genieten van het heerlijke zonnige weer, het is hier een heel stuk warmer dan in Dublin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *