Donderdag 5 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Als we opstaan schijnt de zon en is het helder, we kunnen een gedeelte van de Etna zien, de sneeuwgrens is niet zo laag als anders na een regenachtige dag. Waarschijnlijk is het daar boven niet zo koud geweest als vorige week. We ontbijten buiten, dat wil zeggen: in de achtertent boven de kuip, af en toe is er een beetje zon en dan wordt het direct warmer in de tent. Frans gaat naar de achterste steiger, waar een grote motorboot ligt van een klant van George. Er moet iets gerepareerd worden en een nieuw stukje plint geplaatst. Als hij terug komt drinken we eerst koffie. Met wat gereedschap gaan we samen terug naar die boot. Ik neem een fiets mee, zodat Frans direct naar de garage kan fietsen als hij klaar is. We kijken onder in de boot, waar Frans aan het klussen is, als we een beetje vreemd geruis horen. Frans denkt dat het een muis is, mij lijkt het meer alsof er wat water loopt. Dan zie ik door het raam, dat het heel zacht regent. Daar hebben we lopend op de steiger een paar minuten daarvoor niets van gezien. Het was in de verte tegen de Etna-helling aan wel donker, maar dat is het vaak de hele dag, zelfs als wij stralende zon hebben in de haven. Binnen een paar minuten klettert de regen op de boot, altijd een vreemd geluid op een onbekende boot. Als we op de Bolbliksem zijn horen we zelfs ‘s nachts dat het heel zacht is gaan regenen als we slapen. Als het droog is na een kwartier is Frans ook net klaar. Ik loop terug als hij op de fiets richting garage gaat. Eenmaal op de boot duurt het geen twee minuten of het giet weer van de regen. Frans kan nooit het hele stuk naar de garage gefietst hebben en heeft natuurlijk geen jas bij zich, we gingen tenslotte met mooi weer van de boot weg en zagen op geen enkele manier die buien aankomen. Hij regent inderdaad behoorlijk nat. Het blijft de hele middag buiig terwijl de dag zo mooi begon. Om half 3 is het afgelopen met buiten zitten. Dan merk je dat een heel klein beetje zon al warmte geeft zoals vanochtend. Door de regen is het direct een paar graden koeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *