Zaterdag 7 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Na deze week toch een paar minder mooie dagen te hebben gehad is het vandaag al vroeg heel zonnig. We ontbijten buiten, de temperatuur is het begin van de dag al behoorlijk hoog. Frans gaat nog wat klussen na de koffie en fietst naar de garage.

Ik kom terug met mijn boodschappen en zie allerlei vogels in de haven. Die ene aalscholver is weer terug, tenminste wij denken dat het dezelfde is als vorige winter. We zien hem steeds achter de boot, het is hier een paradijs voor die vogel. Er zit zo ontzettend veel vis in de haven, er is eten genoeg. Ook de ijsvogeltjes zijn er weer. Ze zijn erg schuw en zitten op de boten, maar vliegen weg zodra je aan komt lopen. We kunnen dan nog net de prachtig blauwe kleur zien, die zo kenmerkend is voor deze vogels.

Als Frans voor de lunch terug komt is het inmiddels zo warm in de achtertent, dat ik hem helemaal open heb geritst en nog is het heel warm. Frans vindt dat hij zijn korte broek wel aan kan doen en inderdaad heb ik in mijn T-shirt ook last van de warmte. In de schaduw meten we 26 graden. We vergeten niet dat het de tweede week van december is, want om 16 uur is het ineens afgelopen met al die warmte. Dan zakt de zon achter de bergen en wordt het binnen 10 minuten te koud om buiten te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *