Maandag 9 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Als we opstaan zien we dat het geregend heeft vannacht. Het is nog wel wat grijs en donker, wel droog. In de loop van de ochtend komt de zon weer door en is er niets aan de hand met het weer. Frans gaat naar George in de garage. Ze gaan met de auto een paar spullen halen en de rest van de ochtend is Frans bezig om een paar dingen te monteren. Ondertussen fiets ik naar Giarre voor een paar boodschappen. Het is niet heel erg warm en vooral op de terugweg is het racend naar beneden een beetje koud. Ik heb geen idee hoeveel graden het is, maar vast en zeker niet zo koud als in Nederland. We zijn eigenlijk al te veel gewend aan de Italiaanse temperaturen, ook in de winter. Na de lunch blijft Frans aan boord om een probleem op te lossen. We hebben al enige tijd een kleine lekkage onder het aanrecht. Tussen de kastenwand en de vloer komt een klein beetje water naar buiten. Frans denkt eerst dat hij wel weet waar het zit, maar als hij een paar dingen open heeft gemaakt en met de camera heeft gekeken waar het lekt, is hij er nog niet uit waar het probleem zit. Na lang speuren blijkt het probleem toch in het gootsteenkastje onder de kraan te zitten. Dat is altijd het probleem met water, het komt altijd heel ergens anders naar buiten dan waar de lekkage is. Frans repareert het een en ander, we ruimen de kastjes niet in om morgen te kunnen kijken of dit werkelijk de oplossing is.

Het is vanavond behoorlijk bewolkt, we kunnen weinig van de Etna zien. De foto die we gisteren bij het blog plaatsten, is niet door ons gemaakt maar van internet. Het ziet er behoorlijk spectaculair uit, Frans heeft altijd gezegd, dat hij zo’n uitbarsting van dichtbij wil zien. Maar ook de ervaren gidsen mogen in deze situatie niet dichtbij komen en zeker niet met publiek er bij. We hebben de afgelopen jaren diverse keren op de televisie gezien, dat mensen dicht bij waren als de eerste uitbarsting onverwacht kwam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *