Woensdag 11 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans gaat met George naar Giardini om naar het strandhuisje te kijken. Er is een paar keer harde wind geweest en hij had eerder bedacht dat er beschermplaten tegenaan gespijkerd moeten worden. Ze hebben deze zomer heel veel plezier gehad van die kleine opslag aan wal. Het is onmogelijk om alle spullen die nodig zijn op het mooringfield aan boord te bewaren. Er staat in de zomer bijvoorbeeld ook een generator en er worden boeien opgeslagen en duikerspullen. Dus volgend seizoen moet het strandhuisje er ook nog staan en we krijgen vast en zeker nog een paar stormen. Afgelopen zondag hebben we gewandeld naar Torre Archirafi, dat iets zuidelijker ligt dan de haven. Daar is een pier de zee in waar je normaal vanaf de kade zo op loopt. Nu lagen er enorme stenen, die door de golven op de kant waren gegooid.

Als dat soort dingen bij het strandhuisje gebeuren zou er flinke schade zijn, morgen gaan Frans en George terug met de op maat gezaagde platen om te monteren.

Ik lummel de ochtend een beetje, het is regenachtig weer en koud.

We reizen vrijdag naar Nederland……tenminste dat denk ik dan nog, want om half twee gaat de telefoon en vertelt iemand dat onze vlucht niet door gaat. Of ik wil kijken naar een andere mogelijkheid. We kunnen vliegen op zaterdag, ik sputter wat tegen, want als je gedacht hebt om vrijdags in Nederland te zijn is het programma voor zaterdag natuurlijk al ingevuld. Dan blijkt dat we morgen kunnen vliegen om zes uur avonds . Komen we wel midden in de nacht aan, maar dat maakt ons niets uit. Als ik de verbinding verbreek is er ineens een heel andere situatie: niet vrijdag reizen, maar morgen al. Wasmachine moet aan, laatste klusjes gedaan, spullen bij elkaar zoeken, begindatum huurauto veranderen….En dan kijk ik in de loop van de middag op internet en zie dat we zaterdagochtend om 6 uur vliegen naar Milaan …..en niet verder…. Pfffhh, zoeken naar telefoonnummers om iemand aan de lijn te krijgen, die kan controleren of onze tickets nu wel voor morgenavond zijn. Gelukkig blijkt het in orde en krijg ik later de goede bevestiging.

We dachten dus alle tijd te hebben en zijn plotseling van alles aan het regelen. Frans moet morgenochtend om 8 uur naar Giardini om die platen te monteren en in de tussentijd pak ik de spullen in. Wat zal het een heerlijk gevoel zijn als we morgen om 2 uur naar de trein lopen en de boot hebben afgesloten.

Dit is het laatste blog voor onze decembervakantie, we komen aan het eind van de maand weer terug en melden ons dan weer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *