Zondag 29 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We zijn na 14 dagen in Nederland weer terug op de boot. Het was heerlijk, we hebben iedereen gezien en gesproken, hebben het hele land doorkruist en zijn ‘overal’ geweest. De heenreis was enigszins hectisch: we vertrokken een dag eerder dan gepland en wisten niet waarom. Het eerste stuk naar Milaan zou al laat in de middag zijn, maar het vliegtuig vertrok anderhalf uur later, waardoor we de aansluiting in Milaan niet meer haalden. We overnachtten daar in een hotel, de volgende ochtend moesten we om kwart over 5 op. Op de luchthaven hoorden we toen pas, waarom het allemaal gewijzigd was: er zou een staking zijn vanaf 10 uur tot zeker 17 uur. Daarom moesten we kennelijk met zo’n vroege vlucht mee. Tussen de middag waren we in Nederland en toen kon na een lange reis de vakantie beginnen. Terug naar Italië ging heel wat sneller, het was een rechtstreekse vlucht. Onderweg was het fantastisch weer, we zagen veel besneeuwde bergen. Aangekomen in Catania was het koud en winderig en na de treinreis naar Giarre liepen we in de regen naar Riposto.

Deze ochtend werden we wakker in een koude en winderige haven. We zien aan de ene kant de Etna met heel veel sneeuw op de hellingen, prachtig in de zon. De sneeuwgrens ligt zo laag, dat de bovenste huizen van de dorpen op de helling in de sneeuw liggen. Als we de andere kant op kijken richting zee en Taormina, hangen er pikzwarte wolken. Niet veel later gaat het regenen en het blijft de hele dag koud. Het weer hier lijkt echt op Nederland, een heel verschil met 14 dagen geleden toen we vertrokken en overdag lekker in de zon buiten konden zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *