Dinsdag 31 december 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het ziet er vanochtend heel anders uit in de haven dan de afgelopen paar dagen, de wind is gaan liggen en de zon schijnt heerlijk. We hebben een magnifiek uitzicht op de Etna, de hellingen zijn nog steeds besneeuwd en er komt af en toe een witte rookpluim uit de krater die wij vanaf de haven kunnen zien. Kennelijk is het niet meer zo warm binnenin de vulkaan, want de sneeuw blijft zelfs aan de top mooi liggen.

We gaan samen naar de garage om een paar klusjes te doen en wat met George te bespreken over het mooringfield. Tussen de middag rijden we naar een grote supermarkt om wat lekkers voor de maaltijd van vanavond te halen. Als we terug komen op de boot is het heerlijk warm in de achtertent door de zon. Binnen in de boot is het koud, we zitten daarom lekker buiten met onze koffie. Wel in de achtertent natuurlijk, maar het is een stuk aangenamer dan in de boot. Dat blijft de hele middag zo tot half vier. Zodra de zon weg is daalt ook in de achtertent de temperatuur. Frans gaat nog een paar uur naar de garage en als ik dit typ om 19.00 uur beginnen we samen aan de Oudejaarsavond van 2019.

We wensen vanaf de Bolbliksem in Riposto iedereen, die ons volgt op het blog:

een fantastisch Nieuwjaar toe met heel veel geluk en gezondheid!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *