Vrijdag 3 januari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is weer een prachtige dag vandaag. We vinden het wel een beetje koud voor Italiaanse begrippen, maar de zon maakt veel goed. Vorige jaren waren de maanden januari en februari ook redelijk koud. Het scheelt al heel veel als het niet waait of grijs en grauw is. En bij ons in de achtertent met de zon is het steeds zo warm dat we na een paar minuten daar zitten de truien al uit doen. Kennelijk is het boven op de Etna niet meer zo koud als een paar dagen geleden, de sneeuw op de hellingen is voor een gedeelte weg gesmolten. Aan de top van de krater is het zelfs helemaal weg. We zien er ook weer iets meer wolken boven uit komen, er is duidelijk weer meer activiteit binnenin, dan een paar dagen geleden, het blijft onrustig.

We gaan samen naar de garage na het ontbijt. Frans wil de lichtjes in de boeien uitproberen. Het gaat redelijk naar zijn zin, maar of het werkt als het donker is, kan hij nog niet goed zien. Het zou zo mooi zijn als het lukt. Het moet een fantastisch gezicht zijn als er boeien op het mooringfield verlicht zijn in de avond en nacht. Een betere reclame kan je je niet wensen.

Ik bespreek met George een paar dingen die hij voor komend seizoen wil veranderen. De website is niet volledig en er moeten wat aanvullingen gemaakt worden op de huidige tekst. Ik ga alle foto’s verzamelen zodat we de site met wat nieuwe beelden kunnen aanvullen. Er zijn vorige jaren door verschillende mensen prachtige foto’s gemaakt, daar gaan we een keuze uit maken. Leuk werk voor mij om te doen. In de middag, als ik weer terug aan boord ben, loop ik het dorp in. Het is nog steeds heel rustig op straat, maar ook in de winkels. De drukte zal pas volgende week weer een beetje op gang komen, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *