Vrijdag 24 januari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Heel onverwacht is het vandaag een mistige dag we lazen in de voorspelling dat er alleen een beetje sluierbewolking zou zijn, maar dat is echt een dikke laag wolken geworden. Hierdoor is het koud. Het waait niet maar toch hebben we een lage temperatuur doordat de zon niet schijnt. Frans gaat naar de werkplaats om nog wat te doen aan de rail op de mast. In de loop van de dag krijgt hij voor elkaar dat de houder van de boom goed over beide stukken rail heen glijdt en tussen de middag monteert hij de boom weer op de mast. Er is een klus geklaard, hopelijk hebben we er deze zomer plezier van als we de boom in de genua willen gebruiken. Ondertussen heeft hij in de werkplaats de verlichting van de grote RIB van George gerepareerd. Het lampje bovenop was in de laatste weken op het mooringfield kapot gegaan. Het reservelampje paste natuurlijk niet en Frans zette alles vast met knalgeel tape. Het zag niet uit, maar het lampje werkte en dat was het belangrijkste.

Ondertussen is het voor mij een binnen-zit-dag. Er is echt niets aan buiten, het lokt absoluut niet om een stuk te wandelen of te fietsen. Ik loop alleen naar de groentewinkel die, na drie weken vakantie, weer geopend is. Ik wordt breeduit verwelkomd en ben blij dat de zaak weer open is. Er zijn niet veel alternatieven als ik fruit wil kopen en nergens zijn er zulke aardige mensen. Het is altijd hilarisch als je daar boodschappen doet. Het is vader en zoon en een medewerker en er gebeurt altijd iets. Vandaag komt er een autoverkoper voorrijden en begint met de zoon te onderhandelen over de prijs. Vader bemoeit zich er ook mee en de medewerker kijk toe, maar heeft even later commentaar op de onderhandelingen. De zoon blijft buiten als ik mijn fruit bij elkaar heb gezocht en vader loopt mee naar de kassa, terwijl hij zijn mening geeft over die auto. Precies kan ik het nog niet volgen, het gaat in rap-Italiaans. Zoon heeft iedere paar weken een andere auto, het is vast zijn hobby om zo snel te wisselen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *