Zaterdag 25 januari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het begint bijna een beetje eentonig te worden, maar de dag begint weer grijs. In de loop van de ochtend begint het zelfs te motregenen. Ik race naar buiten, de handdoeken hangen nog buiten. Kennelijk is het nog niet lang aan het regenen, want ze zijn nog redelijk droog. Gelukkig, want veel dingen binnen drogen geeft zoveel vocht binnen En in een boot heb je altijd al veel vocht binnen. Als het weer zo is als nu draait de ontvochtiger steeds als we aan boord zijn. We legen de bak als hij half vol is. Op een regenachtige dag gooit Frans er ongeveer 10 liter water uit. Door de wat drogere lucht in de boot kunnen we het wel beter warm houden met het kleine kacheltje. We hopen dat het weer toch snel weer wat beter wordt, helaas zal het nog even duren, dit is de winter, ook in Italië. Hopelijk volgende week weer wat zonnigere dagen.

Frans gaat al vroeg naar de werkplaats. Igor heeft een bericht gestuurd dat hij er ook al vroeg is. Igor is de collega van Frans, die afgelopen zomer ook op het mooringfield heeft gewerkt. Zijn vader heeft een werf in Catania en in de weekends werkt hij af en toe voor George in de werkplaats. Igor heeft nu een paar dingen meegenomen van de werf om met de boeien aan de slag te kunnen. Hij heeft glasmat en polyesterhars bij zich alsmede een apparaat om polyetheen te kunnen “lassen” op de boeien. Frans wil een zonnepaneeltje op een boei plaatsen, en ze testen het lasproces.

Ze repareren een paar boeien die lek zijn. Het is een productieve dag in de werkplaats.

Als Frans aan het eind van de middag terug komt op de boot heb ik lekkere hapjes gemaakt voor bij ons glaasje wijn. En onder het nuttigen ervan test Frans zijn muzikale geheugen als ik muziek opzet van de jaren 60 en hij raadt wie de muzikanten zijn. Dit soort dingen horen bij de winter, waarbij we heel andere vrije tijdsbesteding hebben dan in de zomer, als we bijna niet binnen zitten, maar de hele dag buiten zijn. Als ik aan de zomer denk, dan mis ik direct mijn zwemmen en de heerlijke warmte van de zon. Maar de tijd gaat zo snel, voor we het beseffen is het al weer voorjaar en wordt het warmer. We moeten alleen even deze grijze weken door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *