Zondag 26 januari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

In de ochtend is het nog een beetje wisselvallig nadat het vanmorgen heel vroeg regende! Wel kunnen we buiten in de achtertent ontbijten, af en toe gaat de zon weg. Tegen het eind van de ochtend is het echt zonnig en krijgen we weer het “voorjaarsgevoel”. Ik fiets naar de supermarkt in Giarre, die de hele zondag open is. Lekker om weer te fietsen, heb me alleen te dik aangekleed. Soms is het op de boot zo moeilijk in te schatten hoe koud of warm het aan de wal is. Ik heb nu duidelijk een trui te veel aan onder mijn jack. Voor ik terugfiets verdwijnt die in mijn rugzak.

Frans blijft vandaag aan boord om een paar klusjes voor ons zelf te doen. Het plafond in het toilet begint aan één kant los te laten, hij wil er iets aan doen voor het helemaal naar beneden komt. Er zit een dunne laag schuimplastic om een plaat en daarna is er bekleding op gelijmd. We hadden al het gevoel, maar als Frans de plaat losmaakt blijkt het schuimplastic helemaal verpulverd te zijn. Hij staat het buiten uit elkaar te halen en het wordt een grote stofbende aan dek. Het kost nog behoorlijk wat tijd om er weer nieuw schuimplastic en de bekleding op te spannen, uiteindelijk lukt het. Als alles weer op zijn plaats is, kan ik stofzuigen. Ondanks dat Frans het grootste gedeelte van het werk buiten deed, ligt er toch overal donkergeel stof van het oude schuimplastic.

Ondertussen spoelt Frans de watertanks. We zijn de laatste maanden een beetje aan het sukkelen met ons water, af en toe zit er een smaakje aan, waarschijnlijk zit er iets in de tanks of misschien in de leidingen. We hebben al een keer een paar dagen ontsmettingsmiddel in de tanks gehad en daarna 3 keer doorgespoeld. Nu begint het weer. Het duurt zo lang voor alles vol is en weer leeg getapt, dat we aan het eind van de middag zijn gestopt om morgen weer verder te gaan. Het is inmiddels schemerig en wordt snel kouder. Met de zon was het vandaag heel aangenaam, maar zodra het donker wordt zakt de temperatuur enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *