Maandag 27 januari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De dag begint weer heerlijk zonnig en als we naar de douche lopen ziet het er goed uit. Het blijft ook wel zonnig, maar is toch een stuk koeler dan gisteren. Frans probeert met heel veel spoelen ons watertank-probleem op te lossen. Gisteren heeft hij een ontsmettingsmiddel in beide tanks gedaan en dat de hele nacht in laten weken. Hopelijk zijn alle bacteriën die er niet in horen, verdwenen. Zeker weten we dat nooit, het blijkt altijd pas na een paar dagen als er water in de leidingen heeft gestaan. Hij spoelt beide tanks 3 keer met schoon water van de steiger. Het duurt altijd een hele tijd voor een tank vol is en nog langer voordat hij weer leeg is. Het pompje in de boot is niet groot en het helpt niet veel als we alle kranen opendoen, er komt per kraan een steeds kleiner straaltje uit. Ik ga op de fiets naar Giarre en als ik terug kom tussen de middag is de klus bijna geklaard. Frans gaat daarna nog een paar uur naar de werkplaats. Igor komt na zijn werk op de werf ook en samen maken ze nog een tweede testboei die bedoeld is geheel onder water te blijven. In de middag loop ik nog even het dorp in, het is beslist kouder dan gisteren. De Etna is prachtig te zien, er zijn weinig wolken omheen. We kunnen nog steeds de rookwolken uit de krater zien. En die zorgen nog steeds voor stof op de boot. Niet alleen op het dek en in het gangboord is het te zien, ook onder de buiskap is iedere dag stof te zien. Heel apart, want de ruimte onder de buiskap en de kuip is afgesloten door de achtertent. Maar ook binnen hebben we altijd zwart stof, we snappen soms niet hoe het binnen komt.

In de loop van de middag wordt het wat kouder en de dag is “vroeg” afgelopen. Om half 6 is het al donker en dat is eerder dan op de dagen dat het wat warmer is. Het is toch nog winter, al vergeten we dat wel eens als we lekker in de warme zon zitten midden op de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *