Dinsdag 28 januari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De tijd raast voort, aan het eind van deze week is het al weer februari. De afgelopen week hebben we diverse malen geschreven over het weer: als het mooi weer is hebben we al het gevoel dat het voorjaar wordt, bij een donkere dag is het nog steeds echt winter. Onze kluslijst is nog steeds lang en we moeten daar echt iets aan doen. We hebben een afspraak om de buiskap te laten maken. Er zijn wat stiksels los, het garen is op sommige plaatsen helemaal vergaan. De plastic ramen zijn door de zon aangetast en totaal ondoorzichtig geworden. De buiskap moet dus losgemaakt worden en dat heeft nog wat voeten in aarde. Eerst wilde Frans het aan het eind van de middag doen, maar aan het begin van de dag lijkt ons beter. We zijn er toch langer mee bezig, dan verwacht want de ritsen gaan niet meer los. Dat wil zeggen: tot het einde lukt het met moeite, maar dan stokt het. Met wat chemische hulpmiddelen lukt het Frans uiteindelijk om alle ritsen open te maken, er zitten om alle buizen lange ritsen, het zijn er dus een aantal. We hebben eerst de achtertent afgebroken en over de giek gelegd. Als de buiskap op het dek ligt besluiten we om hem toch maar op de steiger af te schrobben. Er zitten zwarte plekken op, het weer zit er in. Dat krijgen we met sop en de bezem er niet af, het wordt wel een beetje minder. De kletsnatte buiskap hangen we over de waslijn, inmiddels is het half drie in de middag. Ik denk dat hij niet meer droog wordt, maar om 5 uur blijkt het toch beter dan ik dacht. We laten hem maar buiten hangen en hopen dat morgenochtend het vocht van deze nacht verdampt is als Frans hem met de auto weg brengt.

Ik ben echt benieuwd of het allemaal gaat lukken. De buiskap zit vreselijk strak over het frame heen. Onderaan zitten een soort drukkers, die al niet meer allemaal dicht kunnen. Als het repareren van de stiksels de buiskap nog strakker maakt, vrees is dat het niet meer past. Maar we wachten af. We hebben nu wel een heel kale boot zonder achtertent en buiskap, de belofte is dat de reparatie een paar dagen duurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *