Woensdag 5 februari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We worden vannacht een paar keer wakker van de harde wind. Het is voorspeld, we zagen diverse weerberichten. De regen klettert af en toe op het dek en de wind rukt aan de boot. Als we wakker worden is het nog steeds hard aan het waaien en in de regen lopen we naar de douche. De steiger beweegt wel wat, maar het valt gelukkig mee. Aan het begin van de steiger ligt een boot waar de bimini van uitgeklapt is door de wind, de flarden stof hangen er los bij. Jammer om schade te hebben door de harde wind. Als we terugkomen checkt Frans nog een keer de lijnen waar we mee aan de steiger liggen en kijkt even bij de buurboot. Die is van een Noorse eigenaar, die maar een paar keer per jaar naar Sicilië komt. Frans heeft al een keer een lijn van de boot vervangen, die helemaal doorgesleten was. Hij hangt nog wat extra stootwillen tussen de Noorse boot en ons, er wordt erg hard tegen ons aan geduwd. Aan de andere kant ligt normaal gesproken de opleidingsboot van de zeilvereniging. Maar die zijn afgelopen zaterdag uitgevaren en niet terug gekomen. De boot ligt ook wel eens in Catania, misschien zijn ze daar naar toe gegaan. In de loop van de ochtend neemt de wind soms sterk toe. Het is steeds een kwartier dat het een hels kabaal is en als ik naar buiten kijk, zwiepen de palmbomen op de kade heen en weer. Ik rijd met Donatella met de auto naar Taormina, waar we iets op moeten halen. Onderweg hebben we alle soorten weer, van harde regen tot stralende zon en droog. We hebben een prachtig uitzicht op de Etna en zien dat er heel laag op de hellingen, tussen de huizen zelfs, sneeuw ligt. Het is ook behoorlijk koud. In Taormina krijgen we enorme hagelbuien met stenen van anderhalve centimeter. Het is net droog als we naar de auto terug lopen, er is nog wel steeds harde wind. We rijden weer terug naar Riposto waar het redelijk licht is in de lucht. Maar achter ons, als ik in de autospiegel kijk, is het in Taormina pikzwart in de lucht. Wat een weer vandaag! Het is koud in de boot en we hebben 2 kachels nodig om het begin van de avond een beetje warm te stoken. Onvoorstelbaar, dat we een paar dagen geleden nog dachten dat het voorjaar was met zonnig weer en hoge temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *