Vrijdag 7 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is prachtig zonnig als we wakker worden, gaan we nu toch gewoon het voorjaar in? Als we over de steiger lopen blijkt het toch nog wat fris. We kunnen wel lekker buiten in de achtertent ontbijten en koffie drinken. Maar opgewarmd in de fijne zon is het dan binnen in de boot ineens weer behoorlijk fris. Ook als ik later boodschappen ga doen is het koud, een jas is geen overdaad. Bij de groenteman zegt iemand dat het zo koud is binnen in de zaak en dat is ook zo. Net als in de boot is het in de winkels behoorlijk koel als je net vanuit de zon daar binnen loopt.

Door het koude weer en de neerslag van de afgelopen dagen is de Etna echt weer wit, maar we zien vandaag al verschil met gisteren. Op de hellingen is tot in de dorpen sneeuw te zien, maar er zitten grote zwarte stukken tussen.. Het zal niet van de buitentemperatuur komen dat de sneeuw smelt. Aan de wolken uit de kraters is te zien dat het behoorlijk warm is daar boven. Het zijn niet echt uitbarstingen, wel rommelt het stevig binnenin de vulkaan.

Als Frans na de lunch terug gaat naar de werkplaats, doe ik nog een paar klusjes aan de computer. Al heel snel moeten de luiken er in en doe ik de kachel aan. Ook al is het buiten warm door de zon, binnen blijft het kil en als je stil zit heb je extra last van de kou. Toch nog echt winter…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *