Zaterdag 8 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is weer lekker zonnig met een aangename temperatuur. We zitten lekker buiten en hebben zelfs de achtertent helemaal open geritst, zodat we echt “buiten” zitten. De buurboot is nog niet terug, de zeilclub is waarschijnlijk deze week in Catania. Daarom hebben we helemaal vrij uitzicht. Frans gaat naar de werkplaats om nog een paar uur aan zijn projecten te werken. Hij is naast het werk aan de boeien bezig met het maken van een houder voor de batterijen van onze elektrische motor voor de bijboot. Jammer genoeg heeft hij maar de helft van de batterijen gekregen die hij had besteld. Nu moet hij wachten op de volgende portie, maar kan de houder wel al klaar maken. Ik ben deze week gestart met het opnieuw opzetten van de registratie van de boten die aan de boeien hebben gelegen in de zomer van 2019. George heeft een systeem laten maken dat erg ingewikkeld is. Niet zozeer het invullen, maar het terugzoeken van dingen in het systeem is erg ingewikkeld. We krijgen er ook onvoldoende gegevens uit en kunnen de verschillende dingen niet goed combineren. Ik ben helemaal opnieuw begonnen en niet meer in zo’n moeilijk systeem. Dat betekent wel dat ik alles over moet typen, want kopiëren uit het andere systeem blijkt niet te lukken. Vorige zomer heb ik steeds de kaarten ingetypt als de boten weer vertrokken en was het werk dus mooi verspreid over de hele periode. Nu wil ik het allemaal in één keer doen en is het toch nog een hele klus. Hopelijk geeft het George komende zomer wel goede informatie en kan hij gemakkelijk de gegevens terug vinden als er boten terug komen die al eerder zijn geweest. Het is natuurlijk fijn om dit werk lekker in de warme zon te doen en niet aan het bureau van George, wat in de steenkoude garage staat. Hij zit gewoonlijk met een trui en jas aan en met dikke sjaal om. Frans is altijd al koud als hij terug komt, en die is nog een beetje in beweging. Alleen tegen het eind van de middag staat de zon zo laag, dat ik niet meer op het scherm kan kijken, het wordt ook koud. Ik ga naar binnen, het is genoeg voor vandaag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *