Zondag 9 februari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is echt zondagochtend, we staan wat later op en ontbijten heerlijk in de zon in de achtertent, die helemaal opengeritst is. En, zoals Frans dat noemt, :we gaan naadloos over in het koffiedrinken. Frans zit lekker in zijn korte broek en een T-shirt in de zon en begint zonnebrandcrème te smeren alsof het hoogzomer is. Ik fiets aan het eind van de ochtend naar de grote supermarkt in Giarre. Wel met een trui aan, want uit de zon en met een beetje wind is het toch wel wat frisser. Maar het is heerlijk om een stuk te fietsen, ook al is het allemaal bergop. Goed voor de broodnodige lichaamsbeweging. Het is enorm druk in het centrum van het dorp, er staat zelfs een file tot het kerkplein. En op beide kruisingen, die ik over moet steken, is het zo’n warboel dat ik maar een stuk loop. Het is dus echt het mooie weer dat mensen naar buiten lokt en vanmiddag zijn alle winkels en de vismarkten gesloten. Alle boodschappen moeten dus voor die tijd binnen zijn en iedereen gaat met de auto ( lopen of fietsen is alleen voor buitenlanders).

Ik doe mijn boodschappen en heb uiteindelijk weer zo veel in het winkelwagentje liggen, dat ik het net in de rugzak krijg na het afrekenen. Het zijn zulke grote winkelwagens, dat ik vaak niet in de gaten heb hoeveel ik er al in heb liggen. En de ruimte in mijn rugzak valt altijd een beetje tegen, maar tot nu toe is het nog altijd gelukt om alles vervoerd te krijgen. Een paar minuten over een stap ik weer op de fiets en het malle is, dat er bijna geen mensen meer op de straat zijn. Er rijden amper nog auto’s, iedereen is weer naar huis. Fietste ik een uur geleden nog tussen de file door, nu is er niemand meer op straat.

Frans installeert een nieuwe stopper voor een lijn vanaf het voordek. We hebben al 2 jaar geleden een uitbreiding van de bestaande stoppers gekocht, maar het was er nog niet van gekomen om die te plaatsen. Het is nog een hele klus, want het plafond in de achterhut moet er uit om de stopper vast te kunnen schroeven. Morgen zal hij de tweede stopper aan de andere kant ook installeren, daar moeten eerst bouten voor gekocht worden. Alles wat hij aan boord heeft is te kort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *