Maandag 10 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het is wat fris vandaag, maar bij ons in de achtertent natuurlijk wel heerlijk warm. Af en toe komt er wat bewolking in de ochtend en dan wordt het ook direct kouder. Maar heel veel last hebben we er niet van. Frans gaat verder met het installeren van de 2e stopper. Als de gaten geboord zijn kan hij precies meten hoe lang de bouten moeten zijn. Bij de winkel voor scheepsbenodigdheden hebben ze precies wat hij moet hebben en daarna is het karwei snel klaar. Hij vertrekt naar de werkplaats om nog wat te doen aan de batterijen voor de elektrische buitenboordmotor. Aan het eind van de middag komt Igor en beginnen ze een paar grote boeien uit elkaar te halen. Als de stangen, die in het midden van de boei zitten, erg zijn aangetast door het zout, moeten ze er uitgehaald worden. Frans brengt ze later naar de smid die ze laat galvaniseren. Het is nog een hele klus en ze krijgen niet alles los, morgen neemt hij de brander en een grote tang mee om het daar mee te proberen.

Ik ben ook vandaag nog druk met de administratie van George, alle registratiekaarten van vorige zomer worden in een nieuw overzicht getypt en dat is nog een hele klus. Vanmorgen waren de twee stapels van ingetypte kaarten en de nog te verwerken kaarten bijna even hoog. Ik was dus halverwege, en dacht dat ik het misschien vandaag wel zou redden om alles te verwerken. Maar dat is helaas niet gelukt. Ik denk dat ik er nog ongeveer 40 moet doen en hoop morgen alles klaar te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *