Dinsdag 11 februari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het blijft wat koud, maar we hebben weer de hele dag zon. Alleen als we vroeg naar de douche lopen is het koud, als we terug gaan is het al een stuk warmer. We kunnen daarna lekker buiten ontbijten, weliswaar in de achtertent die nog dicht is….maar toch. Tegen de tijd dat we koffie drinken is alles open en zitten we lekker buiten. Ik maak mijn computerklusje van de registratiekaarten van het mooringfield af vandaag. En af en toe schijnt de zon precies op mijn benen onder de tafel waar de computer op staat. Het brand door mijn spijkerbroek heen, zoveel kracht heeft de zon nu al. Als ik een boodschap in het dorp ga doen is het maar goed dat ik een vest heb aangedaan, lopend op de kade is het ineens weer kil, ondanks de zon. En zo zijn we de hele dag bezig met laagjes kleding uit….en weer aan….iets extra’s aan als we op de fiets gaan…..het weer uit als we aan boord in de zon gaan zitten…. Hetzelfde geldt voor de schoenen: binnen hebben we geen schoenen aan….wel dikke sokken….en op het dek zijn het even slippertjes…..op de fiets weer de schoenen aan….in de kuip blote voeten…..Pffhhh. Het is de hele dag verkleden en bedenken wat we gaan doen en wat we aan moeten om de juiste temperatuur te hebben. Frans heeft een dunner vest om naar de werkplaats te gaan, maar na de lunch moet hij een dikkere trui aan, want als hij begin van de avond terug fietst is het behoorlijk koud. Er kan wel 15 graden verschil in zitten.

Als we vanochtend naar de douche lopen, komt er donkergrijze rook uit de krater bij de Etna. Het is niet echt veel, maar hierdoor hebben wij wel steeds stof en gruis op de boot. Er staan steeds foto’s van uitbarstingen van de Etna op internet, maar ik kan niet goed ontdekken of dat recente foto’s zijn of bv. van de een van de vorige uitbarstingen. Het is ‘s avonds steeds wat mistig rondom de Etna en dan kunnen we niet goed de punt zien waar de krater is. Alleen ‘s avonds kun je eventueel vuur zien als het echt een uitbarsting is. We kijken daarom minstens vijf keer per avond of we iets zien, tot nu toe geen succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *