Vrijdag 14 februari 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Als Frans al naar de werkplaats is ga ik in de loop van de ochtend ook daar heen. George en Donatella gaan een paar dagen met de camper weg en ik wil hun nog even zien. Het is ook handig om met een paar mensen te zijn als George met de grote camper de garage uit moet rijden. De weg waar de garage aan ligt is druk en er wordt hard gereden. We staan met 3 mensen aan alle kanten als  de camper er uiteindelijk uit moet en dan nog gaat het bijna fout. Donatella staat midden op de weg om het verkeer tegen te houden en een motor stopt keurig als George de weg op rijd. Een auto achter die motor stopt eerst, maar de bestuurder vindt het allemaal te lang duren, toetert en slingert heel snel langs de motorrijder en vlak voor de camper langs. Ze hebben soms zo weinig geduld met andere weggebruikers. Uiteindelijk draait George de camper de weg op en zwaaien we ze uit!! Na de lunch gaat Frans nog even terug naar de werkplaats en stuurt George een bericht dat er een bestelling binnen is voor de boeien. We vertrekken met het busje naar Acireale om het op te halen. We weten precies waar we moeten zijn, nu is het nog de vraag of we een parkeerplaats in de buurt van de winkel vinden. Frans is er al eerder geweest en zegt dat we een klein rondje moeten rijden om bij de zaak te komen en is er, net voor we de winkel bereiken, een plaats om te parkeren. We staan wel half voor een winkeldeur, maar zo parkeren de Italianen ook. Als Frans de bestelling ophaalt, zoek ik op internet hoe we naar het centrum komen, dat blijkt eigenlijk heel dichtbij en we besluiten om de auto te laten staan. Acireale is een gezellige plaats, wat groter dan Riposto. Als we het grote plein bij de kathedraal op lopen blijkt dat er al een grote muziektent is met een orkest en allerlei carnavalsactiviteiten. We kijken wat rond, drinken wat terwijl we uitzicht hebben op het plein met alle bezoekers en uiteindelijk eten we in een restaurant waar we al eerder waren met vrienden. Het is nog wel koud en wat winderig, maar er zijn toch al mensen, die buiten op het terras zitten. Wij verkiezen toch maar een tafeltje binnen. Uiteindelijk lopen we weer terug naar de auto en zijn in een half uur weer terug. Dat is wel het voordeel van een auto hebben, vaak gaan we met de trein ergens naar toe en dan ben je weer een tijd onderweg als je terug naar de haven gaat.

Acireale
Acireale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *