Zaterdag 15 februari 2019. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We hadden dit weekend een tour over de Etna willen maken en dan blijven slapen in een Refugio, dat is een soort herberg. Frans mailde eerder, maar kreeg een mailtje terug dat er geen kamer vrij was voor vanavond. Op de vraag of het dan morgen kon, hebben we geen antwoord ontvangen. Jammer, maar daarom maar een ander plan gemaakt. We gaan morgen richting Agrigento om de Vallei van de Tempels te bezoeken. We zullen maandag verslag uitbrengen. 

Omdat de plannen voor vandaag niet doorgingen vindt Frans dat hij een klus moet doen op de boot. De waterpomp functioneert niet meer geweldig en hij heeft al tijden een nieuwe klaar liggen. Het is niet zomaar even een tussendoor werkje: Het kost al moeite om alles los te krijgen en de oude pomp te demonteren. Frans ontdekt ook waarom de pomp af en toe aansloeg, terwijl we geen kraan open hadden. Een van de slangen is een beetje poreus en als daar lucht door komt, functioneert het niet meer naar behoren. De nieuwe pomp heeft natuurlijk niet dezelfde maat en past niet precies op de plaats van de oude pomp. Het heeft nog wat voeten in aarde voor alles weer op zijn plaats zit. En het kost altijd veel meer tijd dan Frans aan het begin in gedachten had. Ondertussen doe ik maar mijn eigen dingen want, op het vasthouden van 2 schroeven na, kan ik niet helpen. Zo’n waterpomp zit natuurlijk ook op een vreselijke plek, waar je niet bij kunt en na vijf uur begint het ook steeds donkerder te worden en de werklamp is inmiddels leeg. Naast technisch inzicht moet je ook nog creatief zijn om een pomp te installeren. Een licht-constructie wordt gemaakt om de klus af te maken. Hopelijk werkt het straks allemaal naar behoren. De pomp is iets groter dan het oude exemplaar, zodat we hopelijk een beetje meer druk op het water hebben, we zijn benieuwd.

Morgen zijn we onderweg en niet in de gelegenheid om ons blog te maken. Maandag brengen we verslag uit van onze belevenissen in Agrigento en het bezoek aan de overblijfselen van de Griekse Tempels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *