Dinsdag 24 maart 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het heeft echt de hele nacht geregend en als we wakker worden regent het nog steeds. We hebben aan het begin van de dag nog wel de hoop dat we tussen de buien door een wandeling kunnen maken, maar de bui van vandaag duurt vanaf vroeg in de ochtend totdat het weer donker wordt. Het wandelen moeten we daarom nog even uitstellen. De enige beweging die we vandaag hebben is het stukje lopen op de steiger naar de douche. We lopen onder een grote paraplu, want anders zijn we van dat korte stukje net zo nat als dat we met kleren aan onder de douche zouden gaan staan. Er is echt niets aan vandaag. Door de lockdown zijn we al erg op ons zelf aangewezen en hebben we geen contact met anderen. Maar als het mooi weer is, dan zie je tenminste nog mensen of horen we de geluiden van de werf. Nu is het grote stilte. Frans zegt dat er vrijdag mogelijk iets beter weer is, daar wachten we dan maar op, we kunnen niet anders.

Frans maakt vandaag zijn verlichtingsproject af. Het is al met al toch weer meer werk dan hij dacht. Aan het eind van de middag hebben we een werkend anker licht in de top van de mast, wat gecombineerd is met de navigatie verlichting. En natuurlijk met ledlampjes, Frans is helemaal tevreden over het energieverbruik.

Eén gedachte over “Dinsdag 24 maart 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.”

  1. Fijn om te lezen dat het energieverbruik van het toplichtje nog van belang is bij Frans! Succes en sterkte komende tijd! En blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *