Woensdag 25 maart 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We zeggen vandaag verschillende keren dat dit weer hier in het zuiden “echt ongelofelijk” is. Het regent zo verschrikkelijk zonder een kleine pauze. Het is gewoon één grote bui, die nu al bijna vier dagen duurt. Inmiddels is er ook deining in de haven, er zouden buiten hoge golven zijn. Jammer genoeg kunnen we het niet bekijken, want wat zouden we graag buiten de haven een stuk wandelen. Maar ook binnen de havenmuur zit het er niet in dat we onze rondjes lopen om te komen tot wat lichaamsbeweging.

Het kletteren van de regen op de boot en de achtertent zorgt er voor dat er behoorlijk wat geluid is. En door de deining worden we nu ook nog door elkaar geschud. We liggen aan het eind van een drijvende steiger, die aan het begin met kettingen aan de grote kade vast zit. Bij onze boot beweegt de steiger het meest, veel meer dan aan het begin. En nu met de deining bewegen we heftig van en naar de steiger toe. Frans heeft de mooringlijnen, die aan rotsblokken midden in de haven vast zitten, al strakker aangetrokken. Maar het helpt niet veel. Onze buurboten liggen beide wat losser aan de lijnen en bewegen nog sterker en soms tegen onze bewegingen in zodat het nog erger lijkt.

Frans krijgt een mailtje van het havenkantoor, dat daar een pakje voor hem is afgegeven. Hij heeft verschillende bestellingen geplaatst op internet en is nieuwsgierig wat er is aangekomen. Hij gaat met regenjack en paraplu het pakje ophalen. Als hij terug komt is zijn trui nat van het water wat door het regenjack heen is gegaan. Het pakje blijkt de bestelling van kleine zonnepaneeltjes, die hij op de boeien van George wil monteren om verlichting in de boeien te maken, zodat ze ook ‘s avonds goed zichtbaar zijn. Sommige boten komen aan terwijl het donker is en dan is het vooral bij motorboten moeilijk om te zien waar de boei precies is. Vaak nam Frans een grote zaklantaarn mee om op de boei te houden, zodat die goed zichtbaar was. Maar het als lukt om er een zonnepaneeltje op te monteren, zou dat veel beter zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *