Donderdag 26 maart 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Het belooft weer een regenachtige dag te worden volgens de voorspellingen. Het lijkt vanochtend ietsje beter, de regen is wat minder dan voorgaande dagen. Maar we moeten nog steeds een paraplu mee als we naar de douche lopen. In de loop van de ochtend wordt het weer slechter en neemt de regen toe. We zijn bijna vergeten hoe het weer vorige week was en de weken er voor. Het is moeilijk te bedenken, dat we in de zon en de warmte zaten in shirtje en korte broek. Het was ook bijna zorgeloos…..we lazen elkaar de nieuwsberichten voor over een situatie in China, die zo heel ver weg leek. Zelfs toen de berichten gingen over Europa en later Noord-Italië hebben wij nooit kunnen bedenken in welke situatie we met z’n allen zouden belanden.

We mopperen een klein beetje op de regen, maar vanochtend zeggen we, dat het voor het dorp waar wij nu leven hier op Sicilië misschien wel heel goed uit komt. Het is nu al vijf dagen zulk slecht weer, dat maar heel weinig mensen naar buiten gaan. Alleen als het echt nodig is, bv. voor het aanvullen van de levensmiddelen, gaan mensen onderweg. En ook hier worden veel dingen aan huis bezorgd. De zoon van de groenteman komt vanochtend terug met een hele waslijst nieuwe bestellingen en een plastic zak met wisselgeld van de mensen waar hij spullen heeft gebracht. Voor mij is het een paar dagen geleden, dat ik in de winkel was en verder hebben wij tien dagen bijna niemand gezien. Levend op de boot met strikte regels hopen we dat we de quarantaineperiode goed en vooral gezond doorkomen. En dat hopen we voor iedereen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *