Vrijdag 27 maart 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

De zon schijnt als we wakker worden en het is direct een heel stuk warmer dan de afgelopen dagen. We gaan zonder jas en zonder paraplu naar de douche, dat is bijna een week geleden dat dat kon. En voor het eerst in 6 dagen zitten we weer heerlijk in de achtertent in de zon. We genieten precies een uur en dan betrekt het plotseling. Het wordt koud, we ritsen de achtertent dicht en binnen 15 minuten zitten we binnen met de kachel aan. Het begint al snel daarna te regenen en dan is het weer precies als de afgelopen 5 dagen. Pas tegen het eind van de middag wordt het even droog en klaart het een klein beetje op. We hebben nog nooit zo’n lange periode met slecht weer gehad.

Tussen de middag kan ik de auto van George lenen om naar een grote supermarkt te gaan. We waren daar tien dagen geleden ook. Behalve wat yoghurt en fruit, dat we hier op de kade kochten, hebben we het zo lang uitgehouden met de voorraad. Maar nu is het echt nodig dat ik een paar dingen aanvul. Ik verwacht dat er weinig mensen zullen zijn in de lange lunchpauze, die ze hier aanhouden. Het valt een beetje tegen, er worden steeds maar een paar mensen bij de supermarkt binnen gelaten en ik sta in de regen te wachten op 6 mensen, die voor me zijn. Doordat de winkels niet tot ‘s avonds laat open zijn en om 18 uur al sluiten, krijg je verschuiving en spreidt het zich wat meer over de dag. En men is hier heel erg gewend om uit eten te gaan of iets te halen en dat kan nu niet. Er komen dan ook mensen naar buiten met enorme karren vol boodschappen. Als ik eenmaal binnen ben heb ik redelijk snel mijn boodschappen bij elkaar en rijd ik terug naar de haven. George waarschuwde nog, dat ik misschien beter naar de verre supermarkt 15 kilometer verder in het winkelcentrum kon gaan. Dat is net nog Gemeente Riposto en nu ben ik in Giarre geweest, wat maar 5 kilometer is. Maakt allemaal niet zo uit met de auto, ik heb het er maar op gewaagd. We mogen ons namelijk alleen binnen Riposto bewegen en alleen met een formulier dat we boodschappen gaan doen. Als ik gecontroleerd zou worden krijg je een boete. Het was in lunchtijd en ik geloof niet zo erg in de controle van de politie hier, maar zeker weten doe ik het niet. Het loopt allemaal goed af en de koelkast is weer vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *