Dinsdag 12 mei 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We beginnen vroeg aan onze dagelijkse wandeling, hoewel we een half uurtje later zijn dan andere keren. Dat is heel goed te merken, want het is al behoorlijk warm, de zomer is nu echt gestart. Alleen als het een beetje waait wordt het wat koeler. Maar eigenlijk kunnen we al niet meer in de zon zitten, zo brandt die op je huid. Frans wil graag naar Fondachello, dat is in noordelijke richting langs de zee. Omdat er nog een brede bomenstrook staat tussen de zee en het voet- en fietspad loop je er lekker in de schaduw. En zeker aan het eind van de wandeling als we ruim een uur onderweg zijn, is het prettiger in de schaduw. Het is alleen veel drukker met auto’s die langs racen. Volgende keer maar weer de andere kant proberen, ook al is dat in de zon. Aan de hoeveelheid auto’s kun je ook zien dat heel langzaam de activiteiten op Sicilië weer beginnen, na al die weken lockdown. Er is een restaurant op het haventerrein, we horen deze ochtend stemmen en kunnen later vanaf de boot zien dat ze de vloer aan het schrobben zijn. Misschien gaat die dit weekend ook open. We weten eigenlijk niet goed wat er gaat gebeuren. De berichtgeving over de regelgeving en de versoepeling is niet eenduidig. En de Sicilianen hebben een beetje genoeg van alles en maken hun eigen regels. Ze gaan bedrijfsactiviteiten starten, die nog gesloten moeten blijven. Maar het is niet tegen te houden.

Frans klust vanochtend aan de boot. Hij wil buiten een usb-aansluiting hebben om bv. de telefoon op te kunnen laden. Het is nog behoorlijk wat werk en hij kan er natuurlijk niet goed bij. Maar uiteindelijk lukt het. Na de lunch gaat hij met George naar Giardini, waar hij vorig jaar bij het kleine haventje een strandhuisje bouwde. Daar werden spullen opgeslagen voor het boeienveld van George. Aan het eind van het seizoen 2019 timmerde Frans de toegang dicht met een grote plaat om het huisje te beschermen tegen storm en de zee. George hoopt vanaf 1 juni het boeienveld weer op te mogen bouwen. Daarna moeten de havens open zijn om gasten te kunnen ontvangen. We zijn allemaal vreselijk benieuwd hoe het gaat lopen en hopen op wat versoepeling van de regels voor de watersporters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *