Vrijdag 29 mei 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

We hebben, ondanks af en toe een beetje bewolking, weer een prachtige warme dag. De voorspelling voor de komende 2 dagen zijn niet geweldig, het zal waarschijnlijk wat regenen. Uitgerekend het weekend verandert het weer, maar er is niets aan te doen. Soms valt het mee en zijn er tussen de buien door behoorlijk wat zonnige perioden. Daar hopen we nu dan ook weer op. We zouden de achtertent boven de kuip dit weekend afbreken en de bimini weer opbouwen. Maar nu het weerbericht regen aangeeft, wachten we daar nog mee. De bimini geeft toch minder bescherming dan de achtertent. En als het weer iets minder is, voelt het direct kouder aan. Vaak kunnen we dan wel nog in de achtertent buiten zitten. We zien wel…..

Frans is de hele dag druk bezig in de voorhut. Hij heeft alles wat verrot was er uit de bilge gesloopt. Ook het kleine bankje voor de kast is er helemaal af. Dat zat al tijden los, maar kon niet gemaakt worden, zonder ook de houten balken te repareren. Het is nu inmiddels wel een bere-klus geworden, maar Frans is al weer aan het opbouwen. Fijn dat sommige winkels weer open zijn, want voor dit soort dingen heb je vaak niet genoeg spullen aan boord. Doordat de klus wat groter is dan aanvankelijk gedacht, is alle epoxy op. In de lockdown-tijd kon je nergens technische dingen kopen, alle winkels waren gesloten. Er gelden nog wel aangepaste openingstijden, geen enkele winkel mag na 18 uur nog open zijn. Er geldt ook een verplicht aantal uren lunchpauze. Nu houdt niet iedere winkelier zich daar aan, wat tot gevolg heeft, dat ze allemaal verschillende openingstijden hebben. De supermarkt gaat weer om 16 uur open na de lunch en de winkel waar Frans spullen voor de boot haalt opent pas om 17.30 uur. Die sluit dan ook niet om 18.00 uur. Ze rommelen allemaal maar wat aan. Ik moet steeds denken aan het restaurant waar we een paar dagen geleden waren en onze naam en een telefoonnummer op moesten schrijven, bij controle zouden ze 2000 euro boete kunnen krijgen. Ik weet niet of daar dan wel strenge controle op is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *