Dinsdag 30 juni 2020. Op de werf in Crotone.

Frans gaat weer vroeg naar de werf. Hij hoopt dat ze in dezelfde vaart doorwerken als gisteren. Toen is de hele onderkant van de boot afgeschuurd. Het is een heel eind, de boot is 14 meter lang en het zijn heel wat vierkante meters. Daar komt nog bij dat het werk op verschillende plekken in een vervelende houding moet gebeuren. Soms moeten ze bukken en voor het werk aan de hogere delen staan ze op een steiger, het is heel lastig werken.

Ik vertrek net als de vorige dagen lekker naar het strand. Ik krijg weer ‘mijn’ parasol op dat plekje vlak aan de zee. Ze kennen me al en zwaaien. Ik denk dat we buiten de booteigenaren op de werf de enige toeristen zijn. Op merkelijk, dat hier meer mensen Engels spreken, dan we op Sicilië gewend zijn.

Als Frans aan het eind van de dag terug komt blijkt dat de lasser het werk al klaar had zodat Frans alles weer kon monteren. Hij probeert dingen weer in elkaar te schuiven en het pas allemaal zo perfect, dat hij het ook niet meer los krijgt. Gelukkig hebben we dus weer een stuurautomaat die functioneert e hopelijk niet meer zo piept als op de heenweg. Natuurlijk zijn er buiten de stuurautomaat nog een paar andere klusjes en zo is voor Frans de dag ook weer omgevlogen.

We hebben wat te vieren, we gaan lekker uit eten in het visrestaurant op het strand. Heel bijzonder dat je door grote glazen vloerdelen de zee onder het restaurant kan zien. Het eten is geweldig en het is er erg gezellig.

Eén gedachte over “Dinsdag 30 juni 2020. Op de werf in Crotone.”

  1. dat was een perfecte verjaardag; zelf lekker kunnen werken, uitbesteed werk is goed gedaan. Dan tevreden in een gezellig restaurantje lekkere friet en frikandel-speciaal eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *