Zondag 12 juli 2020. In de baai bij Taormina op Sicilië.

We zijn al weer vroeg wakker vanmorgen het is al direct behoorlijk warm vroeg in de ochtend. Net als vorig jaar, toen we hier 4 maanden hebben gelegen met de boot, gaan we eerst zwemmen. We liggen wat verder van het zwemgebied, ‘onze’ boei was bezet, toen we gisteren kwamen. Daardoor moet ik verder zwemmen om in het afgebakende stuk te komen. Ik zwom vorig jaar elke dag langs de zwemlijn in de richting van de grot en weer terug en dan oversteken naar de boot. Het valt me zwaar vandaag. Ik ben duidelijk niet zo getraind als in mijn herinnering. De herinnering is natuurlijk van het zwemmen na 4 maanden bijna iedere dag trainen. We hebben brood besteld bij de ontbijtservice van het boeienveld en ontbijten met vers brood. We genieten daarna van een geweldige dag op het boeienveld, lekker in de zon met een klein beetje wind. Het is behoorlijk druk en veel boeien zijn bezet. Er is de hele dag een beetje wind en wat deining, waardoor we allemaal draaien rondom de boei. Het uitzicht is elke 10 minuten weer anders. George vertelt, dat het de voorgaande weken erg rustig is geweest en het nu pas een beetje drukker wordt. Hopelijk zet zich dat voort in de komende weken. Want, net als heel veel bedrijven die leven van het toerisme, heeft ook het boeienveld te maken met de problemen rondom de opstart van het seizoen na een volledige lockdown. Heel veel grote boten hebben een buitenlandse eigenaar of worden verhuurd aan buitenlandse gasten. En vanuit veel landen is het moeilijk Italië in te komen of het is onzeker of je terug kunt als er plotseling iets verandert in de situatie. En, net als in Nederland, wordt er in veel landen gezegd dat je beter niet kunt reizen. Maar vandaag is er hier weer een situatie als vorig jaar in het weekend. Frans heeft alle formulieren en gezondheidsverklaringen ingevuld en opgestuurd naar de instanties, omdat we van een andere regio terug gingen naar Sicilië. Morgen gaan we naar de haven van Riposto, waar we voor het komende jaar een vaste plaats hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *