Dinsdag 14 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Na alle fikse regenbuien van gistermiddag en -avond blijft het de nacht droog, we beginnen de dag weer gewoon met heel veel zon. Maar de weersvoorspelling zegt ons dat het in de loop van de ochtend weer gaat regenen. En dat klopt ook, om half 10 vallen de eerste druppels. Na 10 minuten weer droog en zo gaat dat de hele ochtend door. Ik fiets een aantal keren naar de wasmachine en soms regent het zo weinig dat ik er niet eens nat van wordt. Pas tussen de middag komt er weer een enorme hoosbui. De straten lopen hier in het dorp nogal schuin, onderaan is het een grote zee van water op verschillende plaatsen. De afvoerputten zijn ook allemaal verstopt, de grote plassen blijven de rest van de dag staan.

Frans is de hele dag druk met het ontvangen en rondleiden van de koper van de boot van onze Duitse vriend, morgen gaan ze proefvaren. Eerst gaat de boot even in de kraan op de werf, zodat de koper de onderkant kan zien en daarna hoopt Frans naar Taormina te kunnen zeilen. Er is niet veel wind, maar ook dat kan nog veranderen. Net als de voorspelling over regen gaat het soms met de windvoorspelling ook heel anders.

Frans verstuurt iedere dag het blog via de zender. Mijn broer Hans plaatst de tekst op de site. Hans opende vandaag een YouTube kanaal om filmpjes te kunnen plaatsen. Ik moet bij het filmen nog heel veel leren (en niet mijn vinger half voor de lens houden b.v.), maar hij heeft er toch al een paar filmpjes op gezet. Deze zijn op YouTube te vinden onder:

zeiljachtbolbliksem (zonder spatie!).

Omdat we door een technisch probleem op dit moment geen foto’s kunnen plaatsen, is dit een mooi alternatief. Als je je ‘abonneert’, ontvang je een bericht als we een nieuw filmpje hebben geplaatst.

Eén gedachte over “Dinsdag 14 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.”

 1. Dag Frans, hier een zeilkennisje uit een grijs verleden…Ik hoop van harte dat ik de goede Frans heb gevonden. In de jaren 90 hebben wij, Jan en Annelies Huisman, met een aantal Kustzeilers een overtocht naar Lowestoft gemaakt. Jij zat als opstapper op het zeilschip de Banjaard van Henk IJspeert uit Rheden. Wij, Jan en ik op onze Aqua Rel, een Friendship 28.
  Wij, ook woonachtig in Rheden, hebben nog altijd een goede vriendschap. Nu is Henk licht dementerend en praat met ontzettend veel plezier over die tocht. Ik had hem aangeraden jou eens te bellen, maar op de een of andere wijze heeft hij niet het goede nummer (meer). Nu ik lees dat jij grote zeilreizen maakt denk ik dat je nu alleen een mobiel nummer en dat verklaart waarom je niet bereikbaar bent op het “huisnummer”.
  We vonden onlangs het geschreven reisverslag dat jij gemaakt hebt tijdens die minivakantie: “de beul van de Banjaard”.
  Ik zou het zo leuk vinden als jij met Henk contact zou kunnen opnemen om de herinneringen tot leven te brengen.
  Ik ben me ervan bewust dat ik de plank volkomen missla en je in verlegenheid breng omdat ik naar een volmaakt onbekende schrijf…
  Beschouw dit schrijven dan als niet gestuurd en ga vooral verder genieten van de zeilavonturen!.
  Maar toch even bedankt voor je tijd voor het lezen van deze brief!
  Zou ik je mogen vragen me hoe dan ook even te laten weten of je dé Frans Donders bent?
  Ik kijk uit naar je reactie,
  Met vriendelijke groet, Annelies (Huisman-) Bomhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *