Dinsdag 21 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Vannacht om half 4 wordt ik wakker en ga even buiten zitten, het is warm en benauwd binnen en er staat geen wind. Dat is nooit in de nacht, terwijl het zo heerlijk afkoelt en een beetje wind de binnen temperatuur wat lager zou kunnen maken. Maar helaas…..Er is hier in de nacht nooit wind in de zomer. Er zijn wel wat lichtjes op de kade aan de overkant waardoor de boten om ons heen prachtig te zien zijn. Alles weerspiegelt mooi in het water, de boten zijn in het echt en hun spiegelbeeld net zo scherp. Na alle regen is het eindelijk weer helder in de nacht. Plotseling zie ik dat de Etna weer is uitgebroken. We zagen afgelopen zaterdag al prachtige foto’s, maar we konden toen niet ontdekken of dat oude foto’s of recente beelden waren. Maar kennelijk is het toch echt waar: de Etna is weer actief. Ik zie af en toe vuur en dat licht om de paar seconden sterk op. De kraters zijn ruim 30 kilometer hier vandaan, je zou veel dichter bij moeten zijn, en betere apparatuur hebben, om er mooie foto’s van te maken. Maar het is allemaal heel duidelijk te zien. Als we opstaan en het is licht, kunnen we alleen een mooie witte rookpluim zien. Vanavond kijken we direct als het donker is of we een beter beeld hebben dan afgelopen nacht.

George komt vanaf het boeienveld terug naar Riposto om wat spullen te verplaatsen. Hij ‘moppert’ een beetje, dat nu hij vandaag met ons heeft afgesproken, er verschillende mensen bellen, dat ze een ligplaats willen hebben op het boeienveld. En in deze slechte tijd door alle virusperikelen is elke klant belangrijk. Igor en zijn dochter zijn wel in de baai en kunnen alles regelen, maar het liefst is hij er zelf bij. We gaan toch maar hard aan het werk. Er moeten spullen van de ene opslagplaats naar de andere garage, en wat spullen naar de werkplaats. Het valt beslist niet mee, het is verschrikkelijk warm. Pas om half drie hebben we tijd om wat te eten en te drinken. Daarna vertrekt George weer naar het boeienveld en wij gaan terug naar de boot. We liggen ‘uitgeteld’ in de kuip en proberen wat schaduwplekjes te vinden. We drinken 2 liter water, het is vreselijk warm. En we zijn moe van al het gesjouw en het heen en weer lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *