Vrijdag 24 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans begint direct na het ontbijt aan de volgende grote klus. Het grote luik midden in de boot lekt ook en moet opnieuw gekit worden. Het demonteren is snel gebeurd, maar de oude plak- en kitresten verwijderen is veel werk. En het moet allemaal vetvrij en brandschoon zijn, als hij opnieuw gaat kitten. Eerst wordt alles afgeplakt, anders zit de kit werkelijk overal. Na het kitten wordt alles weer gemonteerd. Dan is hij 10 uur bezig. Het is weer een hele warme dag met echt een brandende zon. Ik probeer steeds met grote lappen schaduw te maken boven zijn werkplek. Al te veel afsluiten is ook weer niet handig, dan kan het hele kleine beetje luchtverplaatsing (‘wind’ is het niet te noemen) niet zorgen voor een heel klein beetje verkoeling. Als ik dit stukje typ is het 19 uur en nog steeds 36 graden in de schaduw. Het is goed dat Frans er tegen kan en rustig door gaat met klussen. Ik heb er meer last van.

Ik ga met de auto naar Giardini om wat spullen naar George te brengen. De auto heeft geen airco, het is heel warm. Als ik daarna wat boodschappen doe is het heerlijk koel in de winkel. Des te warmer is het als je weer in de auto stapt, ondanks dat die in de schaduw stond. Als ik terug kom aan boord help ik Frans opruimen. De klus is nog niet helemaal geklaard, maar het is genoeg voor vandaag. Ik heb de grote doeken nodig om een beetje schaduw te maken in de kuip. Anders zouden we daar niet kunnen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *