Zaterdag 25 juli 2020. Porto dell’Etna, Riposto op Sicilië.

Frans maakt eerst zijn klus af. Om het grote luik helemaal goed vast te zetten met de schroeven moet hij een gedeelte van het plafond los maken om bij de moeren te kunnen. Hij vraagt zich af of het ook een keertje ‘eenvoudig’ kan. Maar helaas zit dat er vandaag niet in en dat is vaak zo. Maar uiteindelijk zit alles weer mooi vast en hopen we geen lekkage meer te hebben. Ondertussen ga ik de kade op om een paar boodschappen te doen. Het zal weer een heel warme dag worden. Zo vroeg is het al warm en de temperatuur zal in de loop van de ochtend verder oplopen. Na de lunch hebben we zin om even te zwemmen. We hoeven maar een klein eindje over de kade te lopen en dan kunnen we net buiten de havenmuur bij een klein strand komen. We hebben gelukkig waterschoenen mee, die ik dacht nodig te hebben om het water in te lopen. Maar ze blijken al nodig om de paar stappen vanaf onze handdoek naar het water te maken, de kiezelstenen zijn bloedheet. Het water is heerlijk. We zwemmen wat en lopen direct weer terug. We hebben geen parasol en de zon is zo ongelofelijk heet dat we zonder bescherming niet kunnen blijven. Terug op de boot maken kunnen we lekker in de schaduw zitten en door wat wind is het er heerlijk. In de loop van de middag neemt de wind nog wat toe en zien we aan de wolken de enorme invloed van de Etna. Die is al een week aan het ‘rommelen’.. Meestal is de rook, die er uit komt wit, vanmorgen werd het steeds grijzer. Aan het eind van de middag vormt zich boven de Etna een steeds groter wordende wolk. We hebben zelfs af en toe geen zon meer. We zien nu precies hetzelfde als vorig jaar, toen wij op het boeienveld van George lagen. In de baai van Taormina is altijd zon. Van daaraf konden we boven Riposto heel vaak dikke wolken zien, die door de hitte daarboven gevormd worden. En van hieraf kunnen we Taormina zien, wat op de berghelling bij de baai ligt. Ook in de winter schijnt daar veel vaker de zon dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *